Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'Ajuntament de Roda de Berà denuncia mancances en la gestió i servei de recollida de residus

Pere Virgili, alcalde del municipi, senyala a FCC Medio Ambiente i emplaça als batlles del Tarragonès a reunir-se per abordar aquesta problemàtica

Imatge d'arxiu de la deixalleria supramunicipal de Roda de Berà Imatge d'arxiu de la deixalleria supramunicipal de Roda de Berà AJUNTAMENT DE RODA DE BERÀ
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dilluns, 10 Octubre 2022 16:45

L’alcalde de Roda de Berà, Pere Virgili, està liderant la posada en evidència de les mancances i deficiències detectades en el servei de recollida i tractament dels residus municipals efectuat per FCC Medio Ambiente, empresa adjudicatària de la gestió del servei als municipis del Tarragonès, des del maig de 2020.

La iniciativa del consistori sorgeix arran del fet produït a la deixalleria supramunicipal de Roda de Berà, quan l’empresa va negar l’entrada a treballadors autònoms i petits empresaris.

Pere Virgili ha emès una carta dirigida a la resta de batlles de la comarca detallant i enumerant quines són aquestes mancances així com quins són els punts que FCC hauria de millorar per tal d’oferir un servei òptim als habitants del Tarragonès.

En el comunicat, Virgili comença destacant la poca presència detectada per part dels encarregats i responsables a l’hora de fer controls en els serveis. Continua remarcant la "precarietat" en el servei ofert per part de FCC en relació a la neteja i recollida de residus viàries i de platges així com les freqüències i recorreguts establerts per dur a terme els serveis.

El text segueix amb la denúncia del manteniment dels contenidors, "gairebé inexistent". L'alcalde també assegura que les deixalleries no gaudeixen de la suficient rendibilitat en les descàrregues de les caixes. A més, els ajuntaments no han rebut les dades mensuals i anuals sobre aquest tema.

L’escrit acaba queixant-se que l’empresa FCC no consulta les freqüències de recollida de residus en les temporades d’hivern i estiu, de les precàries condicions patides pels treballadors durant l’època de més calor aquest estiu i l’absència de documents relacionats amb auditories.

Virgili insta a reunir el Consell d'Alcaldes

És per aquest motiu que l’alcalde de Roda de Berà insta a tots els responsables dels ajuntaments de la comarca del Tarragonès a reunir-se en un Consell Comarcal d’Alcaldes, el qual creu que s’hauria de celebrar un cop cada tres mesos, i començar a posar fil a l’agulla per solucionar totes aquestes problemàtiques tan aviat com possible.

La seva intenció és rebre la carta emesa per ell mateix amb les signatures de tots els alcaldes de la comarca del Tarragonès i així ser enviada amb totes les firmes al Consell Comarcal del Tarragonès. D’aquesta manera el seu president podrà convocar el Consell d’Alcaldes que sol·licita i abandera el batlle de Roda.

Són moltes les queixes rebudes pels ciutadans i des dels consistoris són conscients que la seva missió és donar resposta a totes elles.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: