Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Vendrell presenta un pressupost municipal de 60 MEUR, un 2% més que l'any passat

Els comptes locals preveuen seguir reduint l'endeutament fins situar-lo al 50%

L'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, en roda de premsa L'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, en roda de premsa GEMMA SÁNCHEZ / ACN
Vida Municipal ACN
Dilluns, 10 Octubre 2022 13:31

La proposta de pressupost municipal del Vendrell per al 2023 ascendeix als 60 MEUR, un 2% més que els comptes d'enguany. L'alcalde, Kenneth Martínez, ha fet públiques aquest dilluns les xifres principals d'un pressupost que preveu dur a aprovació del ple municipal la setmana que ve. Pel que fa a l'endeutament -que havia arribat al 186% fa deu anys-, el govern estima seguir reduint-lo per situar-lo al 50%. D'altra banda, una de les despeses més importants és la licitació del nou servei de neteja viària, de 2,3 MEUR, mentre que les inversions -3 MEUR- giren entorn les polítiques d'eficiència energètica, la construcció del Parc del Botafoc, la millora de recollida d'aigües pluvials a Coma-ruga i l'ampliació de l'illa de vianants del centre.

En relació a l'endeutament, Martínez ha subratllat que a principis del mandat aquest fregava el 75%, amb 43 MEUR. "En quatre anys, haurem reduït el deute municipal en 13 MEUR", s'ha vanagloriat el batlle en roda de premsa.

"Són uns pressupostos que continuen amb la transformació urbana, social i verda del Vendrell", ha afegit, tot ressaltant que, "malgrat les limitacions" amb què topen els ajuntaments per fer inversions, "s'aposta per transformar completament el municipi i fer entorns urbans més habitables".

En aquest sentit, l'alcalde ha celebrat que els comptes incloguin una partida per licitar i iniciar les obres del gran parc planificat al Botafoc, un espai de cinc hectàrees que es pretén convertir en "el futur Central Park del Vendrell". Un projecte, ha recordat, que va en paral·lel a la renaturalització de les rieres, una actuació que es finançarà majoritàriament amb fons Next Generation.

Encara en l'àmbit de polítiques 'verdes', els pressupostos presentats pel govern preveuen 800.000 euros per instal·lar llums led a la via pública i també per desplegar plaques solars a equipaments municipals. Al mateix temps, es volen substituir les calderes de les escoles bressol municipals per bombes de calor que permetin generar calefacció i també aire condicionat.

D'altra banda, Martínez ha detallat que les inversions inclouen una partida per substituir les principals canonades que provenen dels pous del Tomoví per resoldre els problemes de fuites, mentre es preveu la redacció del projecte executiu de la xarxa de pluvials de la urbanització Brisamar de Coma-ruga.

En paral·lel, també a Coma-ruga, el pressupost del 2023 enfilarà el futur museu de l'edifici Tabaris, on es vol reunir la història i patrimoni d'aquest nucli turístic del Vendrell. Per últim, el govern preveu seguir eixamplant l'illa de vianants del centre del municipi amb la peatonalització de la Rambla i la construcció d'un aparcament soterrat. També hi ha una partida per adaptar el projecte de la futura comissaria de la Policia Local, al barri del Tancat.

Inversions a banda, Martínez ha celebrat que el pressupost desencalli el nou servei de neteja viària, que funciona en pròrroga forçosa des del mandat anterior. La nova licitació, de 2,3 MEUR, augmenta en 600.000 euros l'anterior contracte i preveu un increment de la freqüència de pas a les urbanitzacions així com la renovació de la maquinària.

La majoria absoluta del govern local (PSC, Cs, AVP i una RNA) dona per fet que els comptes tiraran endavant al ple, en una sessió per a la qual encara no hi ha data anunciada. Amb tot, Martínez ha assegurat que buscaran "el contacte més fluid possible" amb la resta de grups per sumar els seus vots a favor.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: