Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El ple de Tarragona rebutja una moció contra l'increment de creuers a la ciutat

S'aprova un modificatiu de crèdit de 110.000 pels treballadors de la Guàrdia Urbana

Imatge del ple de l'Ajuntament de Tarragona, celebrat al Palau Firal i de Congressos Imatge del ple de l'Ajuntament de Tarragona, celebrat al Palau Firal i de Congressos ELOI TOST / ACN
Vida Municipal ACN
Divendres, 16 Setembre 2022 13:03

El ple de l'ajuntament de Tarragona ha rebutjat una moció en contra de creuers a la ciutat. El text estava redactat per la plataforma Stop creuers Tarragona – Veïnat pel decreixement turístic i assumit per la CUP, i ha únicament ha tingut el suport de la formació anticapitalista, la regidora d'ECP i el regidor no adscrit Hermán Pinedo. Junts per Tarragona s'ha abstingut i la resta de consellers municipals hi han votat en contra. D'altra banda, s'ha aprovat un modificatiu de crèdit de 110.000 euros que servirà per pagar gratificacions i productivitat dels agents de la Guàrdia Urbana. Extraordinàriament, el ple s'ha celebrat al Palau de Congressos a causa de problemes d'humitat al palau municipal.

La portaveu de la CUP, Eva Miguel, ha llegit la moció que ha indicat que la dels creuers és "una indústria molt contaminant amb una regulació molt laxa", i que el turisme vinculat "deixa molts menys beneficis que altres formes de turisme". A la vegada, ha alertat dels perills de massificació i dels efectes negatius sobre la ciutadania. Finalment, el text instava el consistori a obrir un procés de participació per decidir si la ciutadania vol acollir o no els creuers.

La regidora no adscrita, Sonia Orts, ha afirmat que es tracta d'una moció "de campanya electoral" de la CUP i els ha instat a trencar el pacte de govern "si estan en contra de tot". Des d'ECP, Àngels Pérez -que ha estat nomenada regidora a l'inici del plenari en substitució de Carla Aguilar-, ha afirmat que el turisme de creuers és "un model insostenible" que "no repercuteix en l'economia del petit comerç". Segons ha afirmat, un informe de l'Autoritat Portuària de Tarragona evidenciava que "cada creuerista deixa 20 euros a la ciutat". "És una despesa molt pobra", ha assegurat.

Dídac Nadal, de Junts per Tarragona i conseller de Comerç, ha afirmat que el 'dutyfree' que s'instal·larà a la nova terminal de creuers no suposarà la totalitat de compres que faran els visitants. Per la seva banda, el portaveu d'ERC, Xavier Puig, ha exposat que comparteixen el diagnòstic de la plataforma, però no les formes de solució. "No compartim el decreixement turístic. Apostem pel creixement sostenible", ha indicat. Així mateix, ha valorat que "Tarragona no està saturada de tursites". Finalment, Berni Álvarez (PSC), ha defensat l'arribada de creuers "de manera sostenible i eficaç" i que aquest turisme "ara mateix genera més oportunitats que problemes". L'alcalde de la ciutat, Pau Ricomà, ha defensat que a la ciutat la gent es pugui "guanyar la vida de forma sostenible".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: