Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Pellicer diu que és un "èxit col·lectiu" que s'instal·lin dues sirenes a Reus per alertar la població del risc químic

El Departament d'Interior preveu completar el desplegament dels aparells aquest any

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, durant la roda de premsa per valorar la instal·lació de sirenes de risc químic a la ciutat L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, durant la roda de premsa per valorar la instal·lació de sirenes de risc químic a la ciutat MAR ROVIRA / ACN
Vida Municipal ACN
Dijous, 15 Setembre 2022 16:47

L'Ajuntament de Reus ha celebrat que s'instal·lin dues sirenes a la ciutat per alertar a la població en cas de risc químic. Aquestes dues estan contemplades dins del Plaseqta i es col·locaran al voltant del Mercat del Camp i del Tecnoparc, als barris sud, que són els més propers al complex petroquímic. La Direcció General de Protecció Civil va adjudicar aquest juliol el contracte i es preveu que la seva instal·lació s'executi aquest mateix any. L'Ajuntament es reunirà aviat amb els tècnics del Departament d'Interior per estudiar el lloc més idoni per ubicar-les. "Reus, finalment, tindrà sirenes d'avís a la població en cas de risc químic. I això és un èxit col·lectiu", ha afirmat l'alcalde Carles Pellicer aquest dijous en roda de premsa.

Pellicer ha assenyalat que fa anys que reclamen la instal·lació de sirenes al terme municipal de Reus per tal garantir la seguretat de la ciutadania en cas d'emergència química, ja que fins ara no tenien manera d'alertar a la població. En aquest sentit, el batlle ha assegurat que s'ha fet un "pas molt important" amb l'adjudicació del contracte per executar la seva instal·lació. "Benvingudes les sirenes, ara tindrem el que hauríem d'haver tingut fa molts anys", ha insistit.

Per la seva banda, la regidora de Seguretat, Convivència i Civisme, Dolors Vázquez, ha recordat que les dues sirenes es col·locaran a la zona del Mercat del Camp i de l'edifici del Tecnoparc. Així, es donarà cobertura als barris del sud de la ciutat, com són el de Montserrat, Mas Pellicer, Mas Abelló, Sant Josep Obrer, Mas Iglesias, entre altres. "Era una signatura pendent, creiem que era necessari tenir aquesta cobertura", ha afegit Vázquez.

A principis d'any, el Departament d'Interior va anunciar que invertiria 1,1 milions d'euros aquest any en el Plaseqta per instal·lar nous sensors, sirenes i fer campanyes d'informació per a la ciutadania. Interior també va explicar que s'instal·laran onze sirenes, vuit s'ubicaran en municipis que es troben en l'àmbit territorial del Pla especial d'emergències exteriors del sector químic a Catalunya (Plaseqcat) i les tres restants en municipis de l'àmbit territorial del Pla especial d'emergències exteriors del sector químic a Tarragona (Plaseqta). Entre elles, les dues de Reus.

La Direcció General de Protecció Civil va adjudicar aquest juliol el contracte per la instal·lació d'aquests aparells arreu del territori per un import d'uns 270.000 euros. Està previst que l'equip de govern municipal es reuneixi "imminentment" amb els tècnics de Protecció civil per decidir l'emplaçament definitiu de les alarmes eusenques, ja que aquestes es podrien col·locar en les cobertes d'edificis o bé sobre columna de dotze metres d'alçada.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: