Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Mont-roig projecta la nova plaça Jaén amb una zona de jocs inclusius per a totes les edats

Les obres, que s'iniciaran aquest mes de setembre, contemplen una plaça amb més de 70 activitats lúdiques i capacitat per a 190 usuaris alhora

Recreació virtual de la nova plaça de Jaén, al nucli de Miami Platja Recreació virtual de la nova plaça de Jaén, al nucli de Miami Platja AJUNTAMENT DE MONT-ROIG DEL CAMP
Vida Municipal Redacció Infocamp
Diumenge, 11 Setembre 2022 20:50

Les obres de construcció de la nova plaça de Jaén, al nucli de Miami Platja (Mont-roig), que es convertirà en una plaça de plataforma única i que contemplen la incorporació d’una important i moderna zona de jocs infantils, comencen aquest mes de setembre amb una primera fase d’enderrocs que tindrà lloc durant les pròximes setmanes i fins a finals de novembre. Aquestes obres són paral·leles a les de reforma del segon tram de l’avinguda Barcelona entre les avingudes Cadis i Màlaga que enllacen amb la reforma de la primera fase finalitzada fa poc més de tres anys.

A la plaça de Jaén, un cop hagin finalitzat els enderrocs inicials, començarà la instal·lació de tots els serveis: el nou clavegueram, pluvials, aigua, gas, xarxa elèctrica baixa tensió, telecomunicacions i l’enllumenat públic, amb una previsió de finalització dels treballs aquest proper mes novembre. A partir d’aquest moment s’urbanitzarà la plaça de Jaén, amb unes obres que duraran fins al mes d’abril, moment a partir del qual s’instal·laran els nous jocs infantils.

L’obra està prevista que finalitzi el mes de maig de l’any 2023 amb la instal·lació del paviment de cautxú, ideal per les activitats de la canalla. La nova plaça de Jaén, amb el projecte enllestit, s’ha de convertir amb un espai referencial pel Miami Platja del futur.

La nova zona lúdica

La zona lúdica de la plaça de Jaén incorporarà algunes de les darreres novetats en aquest tipus d’espais d’oci i socialització al carrer. En total, la zona de jocs inclusius, amb propostes pels infants a partir de 2 anys i fins a 12 anys i també amb propostes específiques per a adolescents i públic familiar, tindrà una capacitat per a 190 usuaris al mateix temps. En aquest nou espai, s’hi podran realitzar una setantena d’activitats lúdiques a la zona de jocs, totalment accessibles als nens i nenes amb discapacitats.

Segueixen a bon ritme les obres de l’avinguda de Barcelona

D’altra banda, les obres de la segona fase de l’avinguda Barcelona segueixen a bon ritme amb l’execució dels serveis (xarxa de baixa tensió, l’enllumenat públic, les telecomunicacions i el reg de l’arbrat i la jardineria), que està previst que finalitzin al desembre. Paral·lelament, entre el mes de setembre i el pròxim mes de març, es procedirà a la pavimentació de les voreres i els carrils bici del projecte.

La part final de l’obra es farà a la primavera del 2023. En concret, entre els mesos de març i abril es procedirà a la instal·lació del mobiliari urbà i també, poc abans de la finalització de l’obra, es col·locarà la senyalització viària del nou tram.

La segona fase de les obres de l’avinguda de Barcelona inclou el tram comprès entre les avingudes de Cadis i Màlaga. El termini per executar els treballs de millora és d’un màxim de 15 mesos (van començar el mes de març) i seguiran la línia de la primera fase ja executada a Miami Platja.

Les obres contemplen des de l’ampliació de l’espai destinat als vianants a la creació de carrils bici, passant per la instal·lació de noves parades d’autobús; la plantació de nou arbrat i zones enjardinades, així com nou mobiliari urbà i il·luminació i col·lectors d’aigües pluvials i residuals.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: