Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'Ajuntament de Tarragona aprova dues declaracions institucionals per potenciar l'atenció primària

El Consell Plenari també ha comunicat la renúncia de la consellera Carla Aguilar-Cunill

El Col·legi Oficial de Metges de Tarragona demana la posada en marxa d’un Centre d’urgències d’atenció primària -CUAP – a la ciutat de Tarragona El Col·legi Oficial de Metges de Tarragona demana la posada en marxa d’un Centre d’urgències d’atenció primària -CUAP – a la ciutat de Tarragona ARXIU / INFOCAMP
Vida Municipal Redacció Infocamp
Diumenge, 24 Juliol 2022 12:01

El consell plenari de l’Ajuntament de Tarragona ha aprovat dues declaracions institucionals per potenciar l’atenció primària a la ciutat. La primera presentada pel Col·legi Oficial de Metges de Tarragona demana la posada en marxa d’un Centre d’urgències d’atenció primària -CUAP – a la ciutat de Tarragona. La segona, presentada pels grups de la CUP, ERC i Junts per Tarragona per sumar-se a la proposta a favor de l’assignació del 25% del pressupost autonòmic de Salut a l’atenció primària.

La declaració presentada pel Col·legi Oficial de Metges de Tarragona té com a objectiu instar al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya que posi en marxa d’un CUAP a la ciutat de Tarragona, ja que actualment a la ciutat l’atenció urgent recau sobre els hospitals de la ciutat, Santa Tecla i Joan XXIII. Amb la creació d’un CUAP, es podria atendre de manera més ràpida i propera aquelles urgències relacionades amb patologies de menor complexitat.

Per altra banda, la moció presentada pels grups de la CUP, ERC i Junts per Tarragona insta al Govern de la Generalitat de Catalunya i els diferents grups parlamentaris que en la negociació dels pressupostos del 2023 s’augmenti el pressupost destinat a l’atenció primària fins arribar al 25% del pressupost sanitari. La declaració busca l’enfortiment de l’atenció primària, fet essencial per garantir el dret a la salut i la resistència del sistema sanitari davant de les noves necessitats i amenaces.

Renúncia de Carla Aguilar-Cunill

En el Consell Plenari d’avui també s’ha comunicat la renúncia de la consellera Carla Aguilar-Cunill, i s’ha acordat sol·licitar a la Junta Electoral Central que atribueixi l’escó vacant a la següent persona de la candidatura d’En Comú Podem Tarragona.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: