Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Carla Aguilar dimiteix com a regidora d'En Comú Podem a l'Ajuntament de Tarragona i denuncia que ha patit assetjament

L'exconsellera assegura que ha detectat irregularitats en el procediment per expulsar-la de la formació

Carla Aguilar Cunill, exregidora d'En Comú Podem, en la seva declaració per anunciar que plega com a regidora de l'Ajuntament de Tarragona Carla Aguilar Cunill, exregidora d'En Comú Podem, en la seva declaració per anunciar que plega com a regidora de l'Ajuntament de Tarragona MAR ROVIRA / ACN
Vida Municipal ACN
Dimecres, 20 Juliol 2022 20:17

La regidora d'En Comú Podem, Carla Aguilar, ha anunciat que plega de l'Ajuntament de Tarragona després que el partit l'expulses a finals de juny. Aguilar ha denunciat que des de fa quatre mesos ha patit assetjament moral i psicològic de forma continuada. Considera "injusta i tendenciosa" la denúncia que va provocar l'obertura de l'expedient sancionador i la seva posterior expulsió. Un procediment amb "irregularitats", ha assegurat, arran del qual ja ha iniciat els tràmits legals per recórrer-lo davant les instàncies internes del partit. També ha presentat una denúncia per assetjament. En una declaració sense preguntes davant els mitjans aquest dimecres, l'exregidora ha revelat que pateix depressió de la qual es troba en tractament.

"Aquesta situació d'assetjament, de tipus moral i psicològic sostingut en el temps, m'ha evocat a una crisi personal molt important, des de fa quatre mesos em trobo de baixa per motius d'ansietat i per un procés de depressió del que m'estic tractant", ha declarat Aguilar. L'exconsellera ha explicat que s'està medicant i que rep ajuda psicològica per superar aquesta situació. En la seva declaració, ha assegurat que tots els rumors que s'han generat al voltant del seu cas són falsos. "S'ha dit que ha estat per una situació de violència de gènere, que és una qüestió molt greu, tampoc he tingut un problema de salut, i el rumor que diu que vaig fer plorar a una persona de baixa és mentida", ha afegit.

Pel que fa a l'expedient sancionador que va acabar amb l'expulsió d'Aguilar del partit, ha explicat que es basa en una denúncia "injusta". "Primer se m'acusa d'haver tingut en compte dues assemblees que conformen la coalició que jo represento fins avui a l'Ajuntament i de tenir en compte l'opinió d'En Comú i Podem per decidir el vot dels pressupostos –municipals- així com de fer fora a una persona assessora quan estava de baixa. Això és mentida", ha argumentat l'exconsellera. De fet, segons ella, en el procediment s'han detectat "irregularitats greus", que, sosté, el fan nul perquè, presenten "defectes formals".

Per tot plegat, Aguilar ha detallat que ha presentat una denúncia per assetjament i una altra per aquestes suposades irregularitats. "La motivació de seguir aquest procés és perquè no li torni a passar a ningú més el que m'ha passat a mi i perquè els valors que es defensen en aquest espai polític siguin realment defensats i no es castigui a ningú per defensar-los", ha etzibat. Així, mateix, confia que les "conductes d'assetjament" que ha patit no es permetin més en la seva formació.

Tarragona en comú va concórrer a les darreres eleccions municipals del 2019 en coalició amb Podem Tarragona, sota el nom d'En Comú Podem Tarragona (ECP). Van obtenir dos regidors, Carla Aguilar-com a representant de Tarragona En Comú- i Hermán Pinedo -per Podem Tarragona-. La decisió de formar govern amb ERC va generar disputes internes a Podem Tarragona i la formació morada va acabar expulsant el seu regidor i alhora secretari general a la ciutat. Però Pinedo -igual que Aguilar tenia la doble militància i va continuar ocupant el seu càrrec al consistori. Aquest no ha estat l'únic episodi de discòrdia entre les dues faccions, ja que la tensió entre les agrupacions es va agreujar en la negociació dels pressupostos d'enguany, quan Aguilar hi va votar en contra.

Finalment, Aguilar ha afirmat que la seva dimissió és una decisió personal per "cuidar-se" i "curar-se" i que la decisió ja li ha tret angoixa. "Sento que el viatge acaba aquí. Han estat uns anys de grans aprenentatges i hem demostrat que sí que es pot fer un altre tipus de polítiques a l'Ajuntament de Tarragona", ha tancat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: