Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

ERC denuncia el "greuge comparatiu" dels viatgers d'autobús de Salou a Barcelona

El grup municipal recorda que el bitllet de Salou a Barcelona costa 16,90 euros, pràcticament el doble que el trajecte de Tarragona a Barcelona

Uns usuaris esperant un autobús a Salou Uns usuaris esperant un autobús a Salou ARXIU / INFOCAMP
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dilluns, 04 Juliol 2022 20:13

16,90 euros. És el que costa un bitllet de bus de Salou a Barcelona. Si sumem la tornada 25,95 euros. Un preu que des del Grup Municipal d’ERC a l’Ajuntament de Salou consideren "abusiu i un greuge comparatiu". El grup de l'oposició ha comprovat que el bitllet de Tarragona a Barcelona amb la mateixa companyia que fa el trajecte des de Salou costa 8,90 euros, pràcticament la meitat, i amb la tornada 13,95 euros.

"Amb aquestes dades a les mans, hem de parlar de discriminació cap als usuaris i usuàries i ciutadania de Salou per part del servei d’autobusos, reclamem al departament que no miri cap a un altre costat davant d’aquesta situació i solucioni aquesta manca d’equitat en el preu del servei. Els serveis públics han de treballar aplicant la justícia social, l’equitat i la voluntat de servei de la ciutadania.", exposa el portaveu Marçal Curto Hoyos.

Per això, demanen urgentment una revisió d’aquestes tarifes i una adaptació més equilibrada per al territori. "Creiem que el departament pot fer més per a disposar d’una política de transport públic equilibrada amb preus justos i que facilitin l’ús del transport públic, element fonamental de lluita contra l’emergència climàtica", assenyalen

Per aquest motiu, ERC demana al departament "que estudií el perquè d’aquesta situació de desproporcionalitat en el preu del servei que va en detriment de l’ús del transport públic i dels ciutadans de Salou i apliqui les mesures correctores que corresponguin".

Des del Grup Municipal d’ERC a l’Ajuntament de Salou també demanen l’aplicació de descomptes per ús i determinats col·lectius, ja que els consta que no existeix cap descompte en aquest trajecte. "El codi postal no ha de marcar diferències negatives a l’operativa i preus dels serveis públics", denuncien.

Com a grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Salou, han presentat un prec al plenari. 

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: