Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'Ajuntament de Calafell es fa càrrec directe del servei d'aigua i clavegueram

És la municipalització més destacada, pel seu import econòmic, de totes les que s’han fet fins avui

L'Ajuntament de Calafell municipalitzarà el servei que ha estat externalitzat durant 25 anys i prestat per Sorea, recentment absorbida per la seva matriu, Agbar L'Ajuntament de Calafell municipalitzarà el servei que ha estat externalitzat durant 25 anys i prestat per Sorea, recentment absorbida per la seva matriu, Agbar AJUNTAMENT DE CALAFELL
Vida Municipal Redacció Infocamp
Diumenge, 03 Juliol 2022 11:11

L'Ajuntament de Calafell es farà càrrec directe del servei d’aigua i clavegueram aquest proper 1 de juliol. És la municipalització més destacada, pel seu volum i import econòmic, de totes les que s’han fet en els darrers anys, a més d’un repte difícil per la seva complexitat.

El servei que assumeix l’Ajuntament, mitjançant l’empresa municipal CEMSSA, té un cost anual de 6 milions d’euros. Des de l’1 de juliol, se subrogaran la quinzena de treballadors adscrits a la concessió, així com totes les instal·lacions i equips.

El servei ha estat externalitzat durant 25 anys i prestat per Sorea, recentment absorbida per la seva matriu, Agbar. “Ara s’obre una nova etapa, que permetrà millorar el servei, com ja ha passat amb altres serveis dels quals l’Ajuntament n’ha recuperat la gestió directa”, explica l’alcalde, Ramon Ferré.

De la seva banda, el tinent d’alcalde d’Ecologia Urbana, Aron Marcos, diu que aquesta municipalització “ha estat preparada a fons, tant en els estudis previs i presa de decisions, com en una fase de transició en els darrers mesos”. Marcos afegeix: “L’aigua és un servei de primeríssima necessitat, però a més no pot aturar-se en cap moment. És molt més complicat, per exemple, que recollir la brossa”.

Els avantatges de la municipalització

La municipalització de l’aigua permetrà bàsicament tres coses: Un estalvi, que absorbirà els costos creixents i permetrà no pujar les tarifes; un control més directe del servei, que farà que sigui més eficient en el funcionament ordinari, i més ràpid i àgil davant les avaries i incidències; emprendre la renovació de la xarxa, actualment obsoleta i que presenta unes pèrdues de cabal preocupants, que, a banda de consideracions medioambientals, representen un cost econòmic elevadíssim.

En aquest sentit, la municipalització genera marge econòmic per a fer inversions a la xarxa i revertir l’obsolescència d’una xarxa que perd pràcticament la meitat del cabal que hi circula. Aquestes actuacions implicaran també la renovació de carrers, amb projectes que l’Ajuntament ja té elaborats. El paquet d’inversions que tirarà endavant amb el nou servei públic serà de 16 milions d’euros, que es materialitzaran en els propers anys.

Però a més, es prendran mesures per a detectar més ràpidament les fugues: per exemple, en un màxim de 3 o 4 anys estarà digitalitzada tota la xarxa i es podrà detectar una fuga en qüestió de minuts, no de setmanes com passava fins ara en alguns casos.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: