Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Salou aprova la declaració institucional de ciutat LGBTI - Friendly

La declaració, aprovada al Ple per tots els grups municipals, vol ser una garantia del respecte i la tolerància cap a la diversitat sexual i afectiva

El Servei d’Atenció Integral (SAI) de Salou compta amb un stand, per tal de conscienciar la ciutadania sobre la diversitat d’orientació sexual i d’identitat de gènere El Servei d’Atenció Integral (SAI) de Salou compta amb un stand, per tal de conscienciar la ciutadania sobre la diversitat d’orientació sexual i d’identitat de gènere AJUNTAMENT DE SALOU
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dijous, 30 Juny 2022 08:39

El plenari de l’Ajuntament de Salou ha aprovat, aquest dimecres, 29 de juny, en sessió ordinària, la declaració institucional de ciutat LGBTI - Friendly, per tal de garantir el respecte i la tolerància cap a la diversitat sexual i afectiva.

Dita declaració, presentada per part de tots els grups polítics municipals, Sumem per Salou, PSC, ERC, C’s i PP, aprova els següents acords: fomentar que Salou garanteixi la igualtat, les llibertats i el respecte a la pluralitat d’expressions de gènere i a les diverses orientacions afectives i sexuals; impulsar polítiques d’igualtat de gènere i LGBTI, en l’àmbit municipal, com a garantia de la lliure expressió de la diversitat; la lluita quotidiana amb accions i amb programes preventius contra la LGBTIfòbia, sigui quin sigui el seu àmbit d’expressió, amb la perspectiva de “tolerància cero” i des dels diversos àmbits de les polítiques locals.

També, impulsar el treball conjunt, l’intercanvi d’experiències i projectes de treball entre els municipis LGBTI, en el marc de la Xarxa pública de SAIS LGBTI, afavorint l’intercanvi i els coneixements entre els governs locals; fomentar que les polítiques públiques incorporin, transversalment, la perspectiva de gènere i la diversitat LGBTI, en les seves fases i els diversos àmbits competencials, possibilitant la formació del personal de l’Ajuntament en la temàtica LGBTI.

El fet que Salou sigui una ciutat LGBTI – Friendly significa, així mateix, que està compromesa amb els drets del col·lectiu i és una ciutat més oberta, tolerant, respectuosa i inclusiva amb la diversitat, i impulsora de la igualtat d’oportunitats. Es promourà que la ciutadania, les entitats i la xarxa empresarial del municipi s’afegeixi a la campanya Salou ciutat LGBTI – Friendly, creant espais lliures de sexisme.

L’alcalde Pere Granados manifesta que “reivindiquem que Salou és una ciutat plural, acollidora i respectuosa amb totes les sensibilitats. Nosaltres som al costat del col·lectiu LGTBI+, per tal que cada vegada hi hagi una societat més justa, més tolerant i amb molta més convivència”.

Per la seva banda, el regidor de l’àrea de Benestar, Serveis Socials i Igualtat, David González, ha agraït la tasca realitzada des del SAI Salou, i des de totes les parts implicades, en l’elaboració del primer Pla de Polítiques LGBTI.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: