Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Mont-roig demana a la Generalitat adequar l'oferta educativa a les necessitats reals del municipi

El Ple demana ampliar els mòduls de l’escola Marcel·lí Esquius per a una 2a línia, la construcció definitiva del centre, una 3a línia al futur lnstitut Miami i més places per a Cicles Formatius

El plenari de l'Ajuntament de Mont-roig del Camp va aprovar per unanimitat demanar a Educació una sèrie de millores per adequar l’oferta educativa a les necessitats reals del municipi El plenari de l'Ajuntament de Mont-roig del Camp va aprovar per unanimitat demanar a Educació una sèrie de millores per adequar l’oferta educativa a les necessitats reals del municipi AJUNTAMENT DE MONT-ROIG DEL CAMP
Vida Municipal Redacció Infocamp
Diumenge, 19 Juny 2022 18:02

El Ple de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp, celebrat el passat 8 de juny, va aprovar per unanimitat, demanar al Departament d’Educació de la Generalitat, una sèrie de millores per adequar l’oferta educativa a les necessitats reals del municipi.

El motiu exposat per l'equip de govern és la tendència demogràfica a l’alça, detectada des del 2015, especialment al nucli de Miami Platja, que ja ha requerit fer canvis per al curs vinent, així com pel possible creixement de població com a conseqüència de la futura implantació de noves inversions en el sector industrial del municipi. En concret, l’oferta educativa de l’escola Marcel·lí Esquius per al proper curs ja és insuficient (11 alumnes no s’hi han pogut matricular), per la qual cosa s’implementarà una nova línia d’I3 a l’Escola Joan Miró. A més, cal tenir en compte que l’escola Joan Miró ha carregat històricament amb la matrícula viva al nucli de Miami Platja, fet que suposa incomplir el Decret 11/2021 que vetlla per la prevenció de la segregació escolar. Per aquest motiu es creu convenient sol·licitar la creació d’una nova línia educativa a l’Escola Marcel·lí Esquius, que permeti equilibrar el repartiment de l’alumnat com l’oferta educativa, consolidant adequadament dues línies per centre escolar (el pròxim curs Mare de Déu de la Roca en tindrà 2; Marcel·lí Esquius 1 i Joan Miró en tindrà 3).

Així doncs, per poder implantar aquesta segona línia d’escolarització i lligat al dèficit de mòduls d’aquest centre es demana, com a solució més immediata, que es projecti una ampliació de diversos mòduls a l’escola Marcel·lí Esquius. A més, en relació amb aquest centre també es demana impulsar el projecte definitiu per construir l’edifici de l’escola, de tal forma que la comunitat escolar pugui gaudir d’unes instal·lacions dignes, quan es compleixen ja catorze anys de la seva creació.

Per altra banda, es sol·licita que la Generalitat projecti ja una tercera línia a l’Institut Miami que es faci efectiva amb la construcció del nou edifici. Recordem que actualment estan projectades dues línies. L’objectiu és també adequar l’oferta de places d’ESO amb l’actual projecció demogràfica i la creixent població escolar al nucli de Miami Platja. A més ,també es demana que hi pugui a ver més places de cicles formatius per donar resposta a tot aquest alumnat.

Reglament municipal del Servei d’Acompanyament de les Agents Cíviques a la Gent Gran

Un altre dels punts que es va aprovar -amb el vot favorable de tots els partits i l’abstenció de Ciutadans- és la creació d’un nou Reglament municipal que té l’objectiu de regular el servei d’acompanyament a la gent gran que ofereix l’equip d’agents de civisme.

Es tracta d’un servei en què els i les agents de civisme acompanyen a les persones grans perquè de forma autònoma puguin continuar fent algunes de les seves tasques quotidianes. L’acompanyament està pensant perquè aquestes persones puguin perllongar l’autonomia als seus domicilis i evitar l’aïllament, en els casos en què no tenen el suport pròxim dels familiars.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: