Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Castellvell del Camp arriba als 3.000 habitants

L'Ajuntament va celebrar un acte de benvinguda als nounats coincidint amb l'actualització del padró, que registra per primer cop una població de 3.028 persones

Acte de benvinguda als 30 nounats nascuts a Castellvell del Camp l'any 2021 Acte de benvinguda als 30 nounats nascuts a Castellvell del Camp l'any 2021 AJUNTAMENT DE CASTELLVELL DEL CAMP
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dimarts, 14 Juny 2022 09:50

Castellvell del Camp ha arribat per primera vegada a la història als 3.000 habitants. Després de l'actualització del padró municipal, en data del 2 de juny del 2022, la població empadronada al municipi del Baix Camp és de 3.028 persones. La principal raó d'aquest creixement progressiu és l'expansió de noves vivendes produïda al municipi en els darrers anys.

Precisament el mateix dia, l'alcalde de Castellvell del Camp, Josep Sabaté, va donar la benvinguda als 30 nounats nascuts al municipi l'any 2021 i va obsequiar les seves famílies amb un petit regal. L'alcalde explica que “observem que en els últims dos o tres anys està venint molta gent a viure al municipi”, alhora que es congratula “que cada cop hi ha més veïns i veïnes que participen en els actes i les festes que organitzem, la qual cosa és una senyal que la gent s'identifica amb el poble”.

Una població jove i paritària

Segons les dades extretes del padró municipal del 2 de juny del 2022, la població empadronada a Castellvell del Camp és molt paritària, amb 1.516 homes (50,07%) i 1.512 dones (49,93%).

Pel que fa a la piràmide per edats, Castellvell del Camp presenta una població rejovenida. Segons l'Institut Nacional d'Estadística (INE), l'any 2021 el 19,6% de la població era menor de 18 anys, una tendència que enguany va a l'alça; la població d'entre els 18 i els 65 anys representava un 66,2% del total; i la població major de 65 anys tan sols era del 14,2%.

Per orígens, segons les dades publicades per l'INE procedents del padró municipal del 2021, el 8,63% dels habitants empadronats a Castellvell eren nascuts al municipi; el 65,92% eren procedents d'altres punts de la demarcació de Tarragona; el 8,21% de la resta de Catalunya; l'11,38% de la resta de l'Estat i el 5,85% d'altres països.

L'últim repunt demogràfic

Castellvell del Camp ha viscut en els últims anys un creixement progressiu de població, bàsicament a causa de les noves vivendes incorporades. Però potser el repunt més important de població es va viure, cap a finals dels anys 80 i a principis dels 90, quan moltes persones -majoritàriament de Reus- van tornar a viure a Castellvell coincidint amb l'època d'expansió del municipi amb Castellmoster, la Flor del Camp i la resta d'urbanitzacions.

Gràfic on s'observa l'evolució de la població de Castellvell del Camp durant els segles XX i XXI (INE / Publicat per Foro Ciudad): 

Població Castellvell 1900 a 2021

En definitiva, la població de Castellvell del Camp, que a principis dels 90 era de 1.000 habitants, ha crescut en aquestes dècades fins arribar als 3.000 actuals.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: