Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els ajuntaments de la demarcació posen bona nota al suport que els ofereix la Diputació

Segons una enquesta, en què 175 municipis de menys de 10.000 habitants han valorat les subvencions, les assistències tècniques i l’oferta formativa de la institució 

Imatge d'arxiu de la Diputació de Tarragona Imatge d'arxiu de la Diputació de Tarragona ARXIU / INFOCAMP
Vida Municipal Redacció Infocamp
Diumenge, 12 Juny 2022 21:36

Els ajuntaments del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès valoren positivament el suport de la Diputació de Tarragona al món local, a través de les assistències tècniques, els ajuts econòmics i l’oferta formativa que el Servei d’Assistència Municipal (SAM) posa al seu abast. Aquesta és la principal conclusió que es desprèn de l’enquesta que recentment ha fet la Diputació mitjançant una empresa externa a un total de 175 municipis de menys de 10.000 habitants, amb una participació del 85%.

En relació a les assistències tècniques prestades en els darrers 2 anys, els alcaldes i alcaldesses participants les han puntuat amb un 4,39 sobre 5, valorant especialment les de l’àmbit jurídic, seguides de les de secretaria i intervenció. En concret, han afirmat en el 48% dels casos que han estat de “bastanta qualitat” i en el 43%, de “molta qualitat”. Per la seva part, els secretaris i secretàries enquestats han valorat amb més d’un 4,2 sobre 5 totes les assistències prestades des del SAM, destacant aquelles vinculades a l’assessorament pressupostari i a l’administració digital. De mitjana, cada ajuntament rep 10,5 assistències anuals, tot i que els municipis de menys de 1.000 habitants són els que més se’n beneficien.

D’altra banda, pel que fa a les subvencions, la majoria dels consultats determinen que l’impacte d’aquests ajuts és “positiu” (en un 59% dels casos) o “molt positiu” (en un 22%) per al municipi, i qualifiquen amb un 9,04 sobre 10 l’atenció i el tracte rebuts. A més, més d’un 60% dels ajuntaments valoren “positivament” o “molt positivament” les noves convocatòries de subvencions de Salut pública i de Transició energètica i acció climàtica.

Dels 175 ajuntaments enquestats, el 95% participa en activitats formatives impulsades des del SAM, i el 96% les valora “molt bé” o bé”. A més, puntuen amb més d’un 8 el nivell d’adequació de les propostes formatives a les necessitats dels municipis en cada moment. Finalment, el 78% dels ajuntaments del Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès creu que la Diputació els ha donat “molt” o “bastant” suport durant la pandèmia.

L’enquesta l’ha dut a terme el Gabinet Ceres a ajuntaments de fins a 10.000 habitants de la demarcació de Tarragona, amb una mostra de 221 persones, la majoria alcaldes i alcaldesses o secretaris i secretàries. L’enquesta, feta entre el 22 de novembre i el 10 de desembre de 2021, ha estat contestada per via telemàtica, amb una participació mitjans de 18 minuts de durada. D’altra banda s’han realitzat entrevistes a una mostra d’alcaldes i alcaldesses.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: