Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Víctor Terradellas es retira de les primàries de Junts per Reus

Assenyala que la direcció del partit "ha actuat sense cap mena de neutralitat" per afavorir Teresa Pallarès

Terradellas, en una imatge d'arxiu, es retira de les primàries de Junts per Reus Terradellas, en una imatge d'arxiu, es retira de les primàries de Junts per Reus QUICO S.
Vida Municipal Reus Digital
Dilluns, 23 Mai 2022 22:40

Víctor Terradellas s'ha retirat de les primàries per optar a l'alcaldia de Reus amb Junts. A través d'un comunicat al qual ha tingut accés Reusdigital.cat, ha assenyalat que el procés engegat al partit "no són unes primàries ni ho poden ser" i que "els òrgans de la direcció han actuat sense cap mena de neutralitat" per afavorir, sempre segons les seves paraules, l'altra precandidata, Teresa Pallarès. Aquesta, per tant, liderarà el projecte del partit de Carles Puigdemont per a les municipals de 2023 a la capital del Baix Camp. "Deixo Junts com a organització", ha assegurat a l'escrit.

Afirma haver rebut "pressions" per no presentar-se

"No vull ser partícip d’aquest joc", ha manifestat Terradellas a l'escrit, en què de passada ha denunciat "presumptes errors, l'expulsió del grup local de WhatsApp, informació amagada, avals i vot condicionats, i pèrdua de confiança, obstacles per part del partit". També ha apuntat que no ha tingut la possibilitat d'exposar el seu programa als afiliats, raó per la qual "deixo la candidatura a primàries i Junts com a organització". Amb tot, ha precisat, "això no vol dir que deixi la política, ni que hagi perdut les ganes de treballar per Reus i per Catalunya".

"Junts ja tenia una candidata triada (Pallarès) pels seus dirigents nacionals actuals. Vaig rebre pressions perquè renunciés", ha lamentat Terradellas, qui també ha revelat que va posar damunt de la taula la possibilitat de constuir una candidatura unitària que "va ser rebutjada. L'escrit també qüestiona "el tema d'acumulació de càrrecs, que gairebé semblen vitalicis" de l'actual regidora i delegada del Govern al Camp. "20 anys en política, des de subgovernadora del camp de Tarragona pel PSOE del 155, avui acumula com a mínim quatre càrrecs. Amb tanta feina, se’n pot fer algun de bé?", ha exposat finalment.

L'espai convergent reusenc

Un cop el batlle de Reus, Carles Pellicer, va anunciar la seva renúncia a presentar-se a les eleccions municipals de 2023, i amb el comiat de la regidora Montserrat Vilella, l'espai convergent va semblar articular-se a la capital del Baix Camp al voltant de Teresa Pallarès, de cara als comicis de l'any que ve.

La presentació de la precandidatura de Víctor Terradellas a les primàries va ser, per a molts, una sorpresa. Un "error informàtic" en el procés, es va apuntar des de l'agrupació local, va fer que s'optés per repetir unes primàries que Terradellas va arribar a impugnar, tot afirmant que havia reunit prou avals entre els militants, i que havia estat notificat pel partit d'aquest fet.

Justament aquesta tarda de dilluns era prevista una xerrada de Terradellas a El Círcol de Reus per exposar les seves propostes a militants i simpatitzants de Junts per liderar la candidatura del partit de Puigdemont a la capital del Baix Camp per a les eleccions municipals de 2023. Feta pública la renúncia, és d'esperar que en breu es confirmi que Pallarès esdevé la candidata de la formació per a la cita electoral que viurem justament en un any.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: