Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

ERC Cambrils denuncia irregularitats en l'enderroc "exprés" de l’antiga estació

Els republicans acusen el govern de Klein de "no respondre la petició dels grups municipals respecte la legalitat que empara l'actuació"

La portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Cambrils, Camí Mendoza, amb la resta de representants republicans, aquest dijous, a l'antiga estació La portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Cambrils, Camí Mendoza, amb la resta de representants republicans, aquest dijous, a l'antiga estació ERC CAMBRILS
Vida Municipal Redacció Infocamp
Divendres, 22 abril 2022 08:49

Esquerra Cambrils ha denunciat a través d'un comunicat que les màquines hagin entrat i enderrocat l’antiga estació de tren de Cambrils, "després de no respondre la petició dels grups municipals respecte la legalitat que empara l’actuació, en terrenys que no són propietat de l’Ajuntament, a càrrec dels pressupostos municipals".

"Qualifiquem la decisió del senyor Klein d’una alcaldada en tota regla. És incomprensible la seva tossuderia a enderrocar un edifici que formava part de la identitat d’aquest barri de Cambrils, malgrat no haver opinions pacífiques, amb una plataforma veïnal contrària a l’enderroc i havent-se negat a realitzar una senzilla consulta ciutadana sobre el tema”, assegura la portaveu d’Esquerra Cambrils, Camí Mendoza Mercè, que lamenta “la falta de respecte i sensibilitat vers la preservació d’elements patrimonials representatius del patrimoni cultural i arquitectònic de Cambrils”.

Des del Grup Municipal d’ERC a l’Ajuntament de Cambrils lamenten les presses i els procediments més que dubtosos (adjudicació directa, no ocupació per la via d’urgència, no requeriment a la propietat…) que han culminat en la desaparició d’aquest element arquitectònic.

Els republicans asseguren que el govern municipal té previst informar del decret d’adjudicació directa del contracte amb l’empresa encarregada de l’enderroc (42.000€), en comissió informativa d’aquest proper dilluns, "quan l’enderroc ja s’haurà executat". Ha estat arran de la petició d’informes per part dels grups d’ERC i Junts, que s’ha conegut l’adjudicació directa de l’enderroc a càrrec dels pressupostos municipals, en unes instal·lacions que són propietat d’ADIF.

“Amb independència de la idoneïtat o no d’enderrocar l’antiga estació, el que no és acceptable és que els veïns i veïnes de Cambrils hagin de pagar unes obres en un espai propietat d’un tercer, sense que sigui necessari, i existint el procediment per a requerir a la propietat la seva execució o fer-ho a càrrec seu”, manifesta Mendoza. “La documentació que se’ns ha facilitat no justifica en cap cas la motivació que es pretén donar a l’enderroc i, molt menys, que hagi d’anar a càrrec del pressupost municipal. De fet, no respon a la pregunta de quin fonament legal habilita l’actuació de l’Ajuntament a realitzar una actuació en una finca privada”, afegeix.

En aquest sentit, Esquerra Cambrils recorda que la normativa urbanística de Cambrils permet l’execució forçosa d’aquest tipus d’actuacions en els casos de risc per la salubritat o la seguretat (tal com addueixen els informes municipals), previ requeriment i, en tot cas, de manera subsidiària (l’Ajuntament es faria càrrec inicialment del cost, per repercutir-lo al propietari). I afirmen que no s’acrediten cap dels supòsits per realitzar aquesta actuació d’aquesta manera i a càrrec de l’Ajuntament. 

“En definitiva, és un greuge per tots aquells propietaris que es veuen requerits a realitzar tasques de neteja o manteniment dels seus edificis o terrenys, així com un greuge per tota la ciutadania de Cambrils que, sense cap necessitat, ha de pagar amb els seus diners l’enderroc”, conclou Mendoza.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: