Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'EMT lamenta els "actes vandàlics" contra els autobusos en el segon dia de vaga a Tarragona

L'empresa municipal reclama diàleg responsable i diu que ha atès totes les demandes sindicals dins del marc legal

El president de l'EMT, Jordi Fortuny, en la roda de premsa per valorar la segona jornada de vaga de la plantilla de l'empresa municipal El president de l'EMT, Jordi Fortuny, en la roda de premsa per valorar la segona jornada de vaga de la plantilla de l'empresa municipal CEDIDA
Vida Municipal ACN
Dijous, 07 abril 2022 21:22

L'Empresa Municipal de Transport Públics de Tarragona (EMT) ha lamentat els "actes vandàlics" comesos contra els autobusos en el segon dia de vaga total. Una cinquantena de vehicles han aparegut amb els vidres dels retrovisors pintats de negre i els piquets han llençat ous contra alguns dels autobusos, que han hagut de tornar a les cotxeres perquè fossin netejats, cosa que ha agreujat l'endarreriment dels serveis mínims. "Aquests actes són delictius i farem les investigacions necessàries per depurar responsabilitats", ha dit el president de l'EMT, Jordi Fortuny. Davant de les accions dels piquets, ha reclamat un diàleg responsable i ha assegurat que han atès totes les peticions del comitè que es troben dins del marc legal.

Des de l'EMT han lamentat que els serveis mínims s'han vist afectats per l'acció dels piquets i han denunciat que les pintades i el llançament d'ous contra autobusos -que feien el recorregut pel barri de Sant Salvador- han posat en risc la seguretat dels treballadors i dels usuaris. "Respectem el dret de vaga dels treballadors, però igual d'important és aquest dret com el de garantir el dret de la ciutadania de rebre uns serveis mínims el dia de vaga del transport públic, un servei essencial per a la població", ha manifestat Fortuny.

Pel que fa a les negociacions, el president de l'EMT ha remarcat "l'esforç" negociador de les darreres setmanes i ha lamentat que en la reunió d'aquest dimarts no s'arribés a cap acord en la qüestió retributiva. "L'únic punt que no s'ha pogut aprovar és l'increment del salari base que demana el comitè de vaga, ja que la Llei de Pressupostos Generals de l'Estat ho impedeix", ha sostingut. De fet, apunta que l'augment del salari base i en conseqüència de l'import corresponent a les antiguitats és un aspecte "inassumible" per l'empresa perquè comportaria superar el llindar màxim del 2% establert per la llei pressupostària estatal.

Segons l'EMT, s'ha acordat que es comprometen a fer les accions necessàries per obtenir la dotació del personal estructural pertinent dins de la legalitat i a garantir un mínim de nou places estructurals de serveis auxiliars. També s'ha assolit un consens a l'hora d'atendre les discrepàncies existents sobre la forma de càlcul de la jornada laboral anual afegint un total de 21 hores a recuperar en benefici del treballador i en sol·licitar immediatament un dictamen per la millora de les instal·lacions de les cotxeres, així com en donar un tractament homogeni al sistema de complement d'IT per cobrir fins al 100% de les retribucions fixes.

Més jornades de vaga

Per la seva banda, el comitè d'empresa dels treballadors de l'EMT s'ha mostrat sorprès per les pintades perquè recorden que a les cotxeres hi ha vigilància. Així mateix, han desmentit que els piquets dels empleats hagin retingut o immobilitzat els vehicles que feien el servei aquest dijous al matí. A més, es desvinculen totalment del llançament d'ous. Després de dues reunions amb l'empresa, diuen, continuen esperant una resposta a les seves peticions i acusen l'EMT de mentir a la ciutadania. La plantilla ja prepara noves jornades de vaga que es faran entre els dies 19 i 22 d'abril.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: