Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El PSC de Tarragona reclama les inversions necessàries per finalitzar el Palau d'Esports

El grup de l'oposició també defensarà l’exempció de la taxa de reserva d’estacionament per a persones amb discapacitat, que es trobin en situació de vulnerabilitat 

Imatge d'arxiu del conseller del PSC de Tarragona, Berni Álvarez Imatge d'arxiu del conseller del PSC de Tarragona, Berni Álvarez ARXIU / INFOCAMP
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dijous, 17 Març 2022 08:32

El Grup Municipal Socialista insta al govern municipal de Tarragona a reclamar a la Generalitat de Catalunya les inversions necessàries per finalitzar la instal·lació del Palau d’Esports de l’Anella Mediterrània. Segons els diferents informes municipals, la completa adequació d’aquest equipament esportiu requereix una inversió d’1,1 milions d’euros. La moció, que defensarà el conseller Berni Álvarez al Ple d'aquest divendres, proposa al govern català incorporar unes grades supletòries retràctils i la implementació d’un parquet per a tota la pista. “Aquestes demandes permetran augmentar la capacitat d’aquest equipament fins a 5.000 persones i adequar-lo per acollir esdeveniments d’alt nivell, amb l’objectiu de potenciar el turisme esportiu de la ciutat”, afirma Álvarez.

El PSC recorda que "el govern Torra va entregar un any tard el Palau i amb la mutació que va realitzar l’Ajuntament, va condonar gairebé 700.000€ al govern català, per la diferència entre el valor del terreny i de l’edifici". Són per aquests motius, que Álvarez defensa que el cost de la finalització del Palau d’Esports hauria d’estar a càrrec de la Generalitat en un termini no superior a tres anys, mentre el consistori tarragoní pot avançar el finançament “perquè no s’endarrereixi més l’obertura del Palau d’Esports”. El conseller socialista celebra que l’equipament poliesportiu pugui estar “per fi” a disposició de tota la ciutadania.

Una de les altres mocions que el PSC defensarà al plenari, posa de relleu el reclam de les entitats del tercer sector per l’exempció de la taxa requerida per a la reserva d’espai per a estacionament de vehicles de persones titulars de targetes d’aparcament per a persones amb discapacitat i que es trobin en una situació de vulnerabilitat econòmica. Per al conseller Mario Soler, l’exempció de la taxa de 147,31€, té l’objectiu de buscar la voluntat política dels partits per millorar les condicions d’accés i reduir la barrera econòmica: “Donat que les reserves d’estacionament apareixen per donar solució a unes necessitats concretes de les persones que pateixen d’una mobilitat limitada, des del PSC considerem que el factor econòmic no pot ser un impediment per l’obtenció d’aquestes reserves”.

Rebuig total a la invasió russa i màxim suport a l’acollida de refugiats i refugiades

Finalment, el PSC també defensarà una moció per condemnar la invasió militar i per donar el màxim suport a l’acollida de persones refugiades ucraïneses. La portaveu socialista, Sandra Ramos, ha demanat a la resta de forces polítiques un suport unànime en aquest tema: “La resposta de l’Ajuntament de Tarragona ha de continuar sent de rebuig total a l’atac rus contra Ucraïna i seguir demanant la retirada immediata de les forces militars russes del territori ucraïnès”. Aquesta moció també reclama una coordinació entre totes les administracions per acollir als refugiats que aniran arribant durant els pròxims dies i setmanes, posant èmfasi a les dones i als infants com a potencials víctimes més vulnerables.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: