Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Roda de Berà aprova un pressupost de 15,8 MEUR per a l'any 2022

El capítol d'inversions, d’1,7 milions, inclou una partida per a l’inici del projecte de reconversió de Cal Guivernau en la biblioteca municipal

El capítol d'inversions, d’1,7 milions, inclou una partida per a l’inici del projecte de reconversió de Cal Guivernau en la biblioteca municipal El capítol d'inversions, d’1,7 milions, inclou una partida per a l’inici del projecte de reconversió de Cal Guivernau en la biblioteca municipal ARXIU / AJ. RODA DE BERÀ
Vida Municipal Redacció Infocamp
Divendres, 11 Març 2022 19:13

El Ple de l’Ajuntament de Roda de Berà va aprovar ahir al vespre, en sessió extraordinària, un pressupost total de 15.861.120,12 euros per a l'any 2022. Al pressupost orgànic de 14.115.167 s’incorporaran les inversions previstes valorades en 1.744.955,35 euros. Suposa un increment de més de 500.000 euros respecte als comptes de 2021, un pressupost ambiciós que pretén augmentar la qualitat i la quantitat dels serveis que s’ofereixen a la ciutadania, “en matèries com la seguretat, la neteja, la recollida de la brossa, el transport, la cultura o la promoció del municipi com a destí turístic o residencial que han d’ajudar a l’esperada reactivació econòmica en els propers anys i en una millora en la qualitat de vida dels nostres convilatans”, assegurava ahir l’alcalde Pere Virgili.

L’equip de govern de Tria va obtenir el suport de Ciutadans (1) i de Populars per Roda (1), amb el vot a favor dels seus regidors. Per contra, es van oposar a la seva aprovació els regidors del PSC (2), d’ERC (1) i de Junts per Roda (1).

El pressupost manté l’eficiència i l’eficàcia en la gestió municipal dels comptes aprovats durant els anteriors exercicis. A banda d’això, el pressupost continua donant importància a les partides destinades a les famílies i a les entitats i associacions sense ànim de lucre, amb un total de 212.690 euros, entre d’elles la d’atenció a les persones de 50.000 euros.

Gràcies a la continuïtat en la suspensió per part del govern de l’Estat de la regla de la despesa que fins ara limitava les inversions dels ajuntaments, s’ha pogut confeccionar un pressupost expansiu en el qual hi ha pogut participar la resta de grups municipals amb l’aportació de noves inversions o quant a la millora d’alguns serveis.

                                                               Imatge del Ple de Roda de Berà celebrat aquest dijous (Aj. Roda de Berà): 

Ple Roda de Berà pressupost 2022

Inversions

El capítol d'inversions, d’1.744.955,35 euros, s’ha presentat de forma independent al pressupost orgànic atès que les inversions no es financen amb les ingressos obtinguts, sinó amb el romanent de tresoreria de 2021, de 710.233,21 euros; amb subvencions d’altres administracions superiors; amb recursos propis provinents del Patrimoni Municipal del Sòl; i amb el sobrant de les inversions de l’exercici 2021. També està previst un crèdit bancari de 471.000 euros, que no afectarà l’estabilitat pressupostària, atès que fixarà el rati d’endeutament en el 20,64%, molt per sota del 110% permès.

Entre les inversions, per importància, destaca el projecte de rehabilitació de Cal Guivernau, amb una partida de 450.000 euros, unes obres que en primera instància reforçaran l’estructura, la façana i la coberta, i que l’any 2023 necessitaran una nova partida per a la reconversió de l’emblemàtic edifici en la futura biblioteca municipal Joan Martorell Coca.

Per valor de 276.000 euros es preveuen diferents inversions a la via pública; a l’enllumenat elèctric, amb una partida de 226.000 euros, per continuar amb el pla de renovació de l’enllumenat públic de Roda de Berà perquè sigui més eficient i eficaç; o en diferents inversions en infraestructures de servei públic, amb 259.455 euros destinats.

Per altra banda, trobem inversions de millora de la xarxa d’aigua municipal, amb una partida de 93.000 euros, i una de 121.000 euros que es destinarà a la renovació de la xarxa de canonades de Berà Mar, per a la cinquena fase del projecte de renovació.

També és important l’adquisició, amb una previsió de 100.000 euros, d’un nou pis de protecció oficial per poder oferir-lo a famílies vulnerables a través d’un lloguer social.

El document final d’inversions ha incorporat propostes realitzades pels grups de Ciutadans i Populars per Roda que l’han fet millorar, en alguns casos donant resposta a diferents mocions aprovades l’any passat.

El portaveu de Populars per Roda, Rafael Luna destacava ahir al vespre “el futur té un nom i és inversions, i per això nosaltres ens vam seure a negociar propostes amb l’equip de govern”. Luna va voler donar les gràcies a l’Alcalde per haver acollit les seves aportacions. També el portaveu de Ciutadans, Toni Bernal, va agrair a l’equip de govern la seva mà estesa a tots els grups municipals.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: