Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona recupera La Torre Forta com a seu al barri

L’edifici acollirà el Servei d’intervenció socioeducativa per a infants i adolescents en situació de risc i esdevindrà un espai sociocultural per a entitats

La consellera de Serveis Socials, Inés Solé s'adreça als mitjans de comunicació durant la roda de premsa als jardins de La Torre Forta La consellera de Serveis Socials, Inés Solé s'adreça als mitjans de comunicació durant la roda de premsa als jardins de La Torre Forta TJERK VAN DER MEULEN
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dimecres, 09 Març 2022 14:48

L’emblemàtic edifici de La Torre Forta tornarà a ser seu de l’Institut Municipal de Serveis Socials (IMSST) de Tarragona. En concret aquest immoble, inclòs a l’inventari del patrimoni arquitectònic de Catalunya i que dona nom al barri, acollirà a finals d'any el Servei d’intervenció socioeducativa (SIS) de Torreforta per a infants i adolescents en situació de risc o vulnerabilitat així com les seves famílies, que actualment es dona al centre cívic del barri.  Els altres punts de Ponent, a Bonavista i a Campclar, es mantindran com fins ara. A banda, l’emplaçament també servirà els caps de setmana com a espai cultural i social de proximitat per a entitats i associacions del barri. 

Aquesta masia, ubicada al carrer Francolí número 65 del barri, ja havia estat la seu central de l’IMSST des del 1993 fins al 2015, any en què es trasllada a l’actual ubicació, a la plaça Prim, al centre de la ciutat.

Durant una visita realitzada aquest matí a l’immoble, la consellera de Serveis Socials i presidenta de l’IMSST, Inés Solé, ha destacat “la importància de recuperar aquest espai integrat al barri i a on famílies i entitats tindran cabuda”. Solé ha recordat que “una de les prioritats d’aquest govern és la inversió i dignificació les nostres instal·lacions. Prioritzem garantir uns espais de confort, confiança i confidencialitat per poder donar una atenció qualificada als nostres usuaris i garantir-los uns drets bàsics socials de qualitat”.

El SIS i el seu paper fonamental a Torreforta

L’atenció que ofereix el Servei d'Intervenció socioeducativa SIS a les famílies, els infants i els adolescents en situació de risc o vulnerabilitat es realitza preferentment fora de l’horari escolar en els períodes lectius, tot i que hi pot haver també atenció individual o grupal en horari lectiu amb joves no escolaritzats i amb pares i mares amb infants de 0-3 anys que encara no assisteixen a Llar d’infants. Les activitats comprenen l’ àmbit de les emocions, la salut, el desenvolupament físic i psicomotriu, la comunicació i el llenguatge, el desenvolupament de les habilitats socials, l’establiment de vincles, l’autoestima, la identitat i, d’una manera especial, el desenvolupament de les habilitats parentals, que acostuma a ser un dels puntals de la intervenció.

El Servei d’Intervenció Socioeducativa de la zona de Torreforta, fins ara, només comptava amb unes dependències que resultaven insuficients dins del Centre Cívic del mateix barri però amb la recuperació de la masia, el SIS comptarà amb un espai propi adaptat a les necessitats de cada franja d’edat. En aquest sentit, a l’edifici s’ubicaran les quatre línies d’intervenció del SIS que cobreixen des dels 0 als 18 anys.

La Torreforta, que entraria en funcionament abans de finalizar l’any, podrà donar servei a un centenar d’infants i adolescents de les diferents franges d’edat i les seves famílies. L’edifici consta de tres plantes i un extens pati exterior. La planta baixa acollirà els tallers i l’activitat adreçada a les famílies i infants de 0 a 3 anys. La primera planta anirà destinada al grup d’infants de 4 a 12 anys, a la segona, els joves i adolescents de 13 a 18 anys i a les golfes s’ubicarà una sala de reunions, per a xerrades i activitats formatives. Les sales per a les activitats dels infants i joves també podran ser espais polivalent.

La Torre Forta planta baixa

La Torreforta, un espai obert al barri

A banda de les instal·lacions interiors, la finca de La Torreforta també compta amb una extensa zona exterior a on les entitats del barri podran realitzar també les seves activitats. Les entitats també podran fer ús dels espais polivalents de les golfes per a fer xerrades o altres activitats. Tal com ha explicat la consellera Solé, “aquest ha d’esdevenir un espai obert també a totes les associacions i a la ciutadania en general. El barri ha de fer seva aquesta nova seu recuperada, que ha de poder albergar des d’un concert a qualsevol altra activitat cultural”.

Amb aquesta finalitat, dins el projecte de reforma, que compta amb un pressupost de 90.000 €, es contempla també condicionar l’espai exterior de l’edifici, fent els arranjaments adients de jardineria, afegint una font, algunes taules, bancs i fins i tot algun gronxador infantil.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: