Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Torredembarra disposarà d'un pressupost de 24,5 MEUR per al 2022

Entre les inversions, destaca la remodelació de la plaça Catalunya, la millora d'equipaments esportius, la protecció del patrimoni o l'asfaltat de carrers

L'alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, i el regidor d'Hisenda, Josep Maria Guasch, han presentat avui la proposta de pressupost per al 2022 L'alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, i el regidor d'Hisenda, Josep Maria Guasch, han presentat avui la proposta de pressupost per al 2022 ANNA F. / AJUNT. DE TORREDEMBARRA
Vida Municipal Josep Cartanyà
Dimecres, 23 Febrer 2022 11:15

L'alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, i el regidor d'Hisenda, Josep Maria Guasch, han presentat avui la proposta de pressupost per al 2022, que es portarà a aprovació en el ple extraordinari d'aquest dijous 24 de febrer. El pressupost contempla un total de 22.772.593,84 euros, xifra a la qual s'haurà d'afegir 1.779.000 euros de la modificació de crèdit provinent del romanent de tresoreria del 2021, que també s'haurà d'aprovar al plenari. En total, l'Ajuntament disposarà d'un pressupost de 24.551.593,84 euros per enguany.

L'acalde de Torredembarra, Eduard Rovira, ha explicat que el pressupost manté la línia "continuïsta" dels últims exercicis i que, gràcies a la incorporació del romanent, "serà una manera de no endeutar-se amb el pressupost inicial". En aquest sentit, Rovira ha confirmat que, gràcies a la modificació de crèdit, enguany es preveu sol·licitar un préstec per import d'1 MEUR -el 2021 va ser de 2,3 MEUR-. Després de la modificació de crèdit prevista, el consistori encara disposarà d'1,1 MEUR més de ronament de tresoreria per poder-lo incorporar més endavant al pressupost.

Nous ajuts a la rehabilitació d'habitatges i comerços del Nucli antic

En l'apartat de despeses, destaca l'increment d'un 80,42% de les subvencions atorgadees (transferències de capital). El regidor d'Hisenda, Josep Maria Guasch, ha anunciat que això possibilitarà la creació de dues noves línies d'ajudes, "la de rehabilitació d'edficis del Nucli antic i la de rehabilitació de comerços (façanes, aparadors, digitalització,..)", que és el primera vegada que es convoquen.

Pel que fa a la previsió d'ingressos, l'alcalde ha explicat que, si bé les arques municipals deixaran d'ingressar prop de 700.000 euros a causa de la modificació de la normativa de cobrament de la plusvàlua, aquesta disminució es veurà compensada amb "un increment de en impostos indirectes -bàsicament ICIO- per una evolució favorable del mercat immobiliari". També es preveu un increment de les transperències de capital, que en al cas del Pla d'Acció Municipal 2022 de la Diputació de Tarragona, correspondrà a una subvenció de 380.396,66 euros i, de les transferències previstes de l'Estat, prop de 285.000 euros. 

Millora del servei de neteja i recollida de la brossa i nou pla d'ocupació

La modificació de crèdit que es preveu aprovar en el Ple de dijous permetrà disposar d'una partida de 550.000 euros més al servei de recollida, transport i eliminació de brossa. També cal ressaltar que un total de 129.000 euros es destinaran a posar en marxa els plans d'ocupació local per a sis o set persones aturades del municipi, amb un perfil d'operaris/es de brigada.

La remodelació de la plaça de Catalunya i la millorar d'equipaments esportius, princials inversions

Les inversions previstes per aquest 2022 -amb la incorporació de la modificació de crèdit- ascendeixen a un total de 2.653.330 euros. Entre aquestes, destaquen la remodelació de la plaça de Catalunya (502.904,62 e), "un compromís d'aquest govern", ha dit Rovira. El projecte, que preveu que surti a licitació cap al mes de maig, incorpora la reforma dels carrers Lleida i Girona, amb l'enllaç del carrer Pere Badia amb la plaça Catalunya, i aquesta, fins el passeig Miramar.

Guasch també ha posat l'accent en les partides que es destinaran a la millora d'equipaments esportius (456.347,53 e), que consistiran en actuacions a la pista d'atletisme, la renovació de la gespa artificial del camp de futbol, l'adequació dels vestidors de la piscina vella i tam´be una nova caldera. 

La resta de noves inversions també preveun accions de protecció del patrimoni artístic i cultural (170.000e en actuacions a l'Escorxador, la Capella del Castell, la Sínia i la Vil·la del Moro), la continuïtat del pla d'asfaltat de carrers (150.000e) i la construcció d'un nou skate parc (38.000e), entre d'altres.

Modificació de la RLT de l'Ajuntament

El ple extraordinari d'aquest dijous també sotmetrà a aprovació la proposta de modificació de la Relació de Llocs de Treball (RLT). Es tracta d'ajustos, correccions d'errors i modificacions organitzatives de 18 llocs de treball dels 126 que conté la RLT i afectarà 31 treballadors d'un total de 249.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: