Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Tarragona demana a la Diputació l'obertura "urgent" de l'espai de la Savinosa

El Ple aprova una moció de Junts que també demana que s'adeqüi el recinte com a espai natural i un estudi mediambiental i de biodiversitat previ

Imatge d'arxiu del recinte del preventori de la Savinosa, a Tarragona Imatge d'arxiu del recinte del preventori de la Savinosa, a Tarragona ARXIU / INFOCAMP
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dissabte, 19 Febrer 2022 10:26

El plenari de l'Ajuntament de Tarragona va aprovar aquest divendres una moció de Junts per Tarragona en la que es demana a la Diputació de Tarragona que s'eliminin les tanques i "l'obertura immediata" del recinte de preventori de la Savinosa, amb independència de la decisió final sobre el futur del conjunt d'edificis de la finca així com de la resta del recinte, "per tal que els tarragonins i tarragonines puguin gaudir d'un espai únic a la ciutat". La moció va ser aprovada amb 23 vots a favor i 4 abstencions.

En la moció de Junts també demana que s'adeqüi el recinte com a espai natural "al servei i gaudi de la ciutadania", perimetrant els edificis per tal de preservar-los.

Finalment, el text de la moció incorpora un tercer acord -fruit d'una esmena formulada per la plataforma ecologista SOS Costa Daurada- en el què s'insta a la Diputació a realitzar un estudi mediambiental i de biodiversitat de l'espai del preventori "per saber, abans d'obrir l'espai a la ciutadania i amb un criteri tècnic previ, la manera més adient d'adaptar el recinte i quines comunitats vegetals s'han protegir amb pals i sirgues".

Preservar els valors nudistes

Per la seva banda, la plataforma Salvem La Platja Savinosa reclamava, a través d'una piulada al seu compte de Twitter, que  "no volem un passeig marítim i que es preservin els valors nudistes de la platja". Per això proposen renaturalitzar la platja i que no hi hagin càmeres de vídel.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: