Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La biblioteca de Castellvell s'anomenarà “Biblioteca Marina Capdevila Ollé”, en homenatge a la mestra

El Ple també atorga el títol de Fill Adoptiu a Mossèn Creu Saiz Ruiz

La Biblioteca Municipal passarà a anomenar-se "Biblioteca Marina Capdevila Ollé", en homenatge a la pedagoga La Biblioteca Municipal passarà a anomenar-se "Biblioteca Marina Capdevila Ollé", en homenatge a la pedagoga AJUNTAMENT DE CASTELLVELL DEL CAMP
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dijous, 17 Febrer 2022 12:42

El Ple municipal de l'Ajuntament de Castellvell del Camp va aprovar aquest dimecres per unanimitat que la Biblioteca Municipal de Castellvell passi a anomenar-se “Biblioteca Marina Capdevila Ollé”, a iniciativa de la Regidoria de Cultura i en homenatge a la mestra i pedagoga. El regidor de Cultura, Jordi Jové, va exposar en el plenari que posar el nom de Marina Capdevila Ollé a la biblioteca “vol ser un homenatge a una dona, docent en una època difícil, que va fomentar l'hàbit de la lectura de llibres, diaris i revistes entre les seves alumnes”.

Marina Capdevila Ollé va ser la mestra de l'escola de nenes de Castellvell del Camp, entre el 1964 i el 1966. Li va tocar viure una època dolenta, però va utilitzar una pedagogia avançada per l'època. En aquest sentit, cal destacar que va muntar la primera biblioteca amb servei de préstec (fent servir un espai de les escoles velles, on actualment hi ha la sala de l'Era). Com va publicar la revista de l'Era, dedicada a l'educació a Castellvell: “A Castellvell hi deixà un record inesborrable per la seva personalitat i pel sistema que tenia de com inculcar de manera agradable a les seves deixebles les diverses matèries que llavors s'estudiaven, sempre amb la finalitat primordial de formar persones”.

Mossèn Creu Saiz Ruiz, Fill Adoptiu de Castellvell

D'altra banda, el Ple també va acordar per unanimitat atorgar, a títol pòstum, a mossèn Creu Saiz Ruiz l'honor del títol de Fill Adoptiu de Castellvell del Camp “per la seva implicació amb el poble, la seva gent i tot el teixit associatiu i per haver prestat serveis meritoris vers els vilatans de Castellvell”. La sol·licitud va ser realitzada per l'Associació de Santa Anna de Castellvell del Camp, que juntament amb el grup de Catequesis i d'altres persones de la societat civil, van fer una recollida de signatures perquè la proposta fos admesa pel Reglament d'Honors, Distincions i Protocol.

Mossèn Creu Saiz Ruiz va morir el passat 15 de gener de 2021, a l'edat de 79 anys. Durant vint anys va ser prior de la Prioral de Sant Pere de Reus (1996-2016) i, a partir d'aquell any, es va convertir en el rector de la parròquia de Sant Vicenç Màrtir de Castellvell del Camp i capellà del Santuari de la Mare de Déu de Misericòrdia de Reus. Nascut, el 2 de maig de 1941 al municipi de Valdecolmenas (Cuenca), va rebre l'ordre del diaconat a la capella del Seminari Pontifici de Tarragona el 1964, el mateix any que va ser ordenat prevere a l'església de Sant Vicenç Màrtir. També va exercir com a vicari de les parròquies de Sant Salvador del Vendrell (1965-66), de Sant Esteve de Vila-seca (1966-70) i de Santa Maria de Cambrils (1970-84).

Mn Creu

Les mocions

En el plenari també es va aprovar per unanimitat una moció a favor de l'ús de la llengua, presentada per Junts per Castellvell, ARA Castellvell i Esquerra Republicana de Catalunya. L'acord referma el compromís de l'Ajuntament de Castellvell del Camp envers la llengua i la identitat catalana “com a element clau per a la cohesió de la societat”. També insta l'Ajuntament a fer present la llengua en tots els àmbits de l'esfera pública, a desenvolupar plans de reforç en l'ús social del català i d'altres mesures orientades a la promoció de la llengua entre els joves. La moció contempla consolidar ofertes d'aprenentatge del català, especialment entre les persones migrades, i la creació d'una taula de l'ús social del català amb representació de tots els grups municipals. L'Ajuntament també participarà en la promoció d'un pacte nacional a favor de l'ús de la llengua.

També es va donar llum verda a una moció de Junts per Castellvell, ARA Castellvell i ERC perquè s'aclareixi la veritat sobre els atemptats de Barcelona i Cambrils del 17 d'agost del 2017. La moció es va aprovar amb els 10 vots afirmatius de Junts, ARA i ERC i l'abstenció del regidor del PSC que, tot i estar d'acord amb el fons, discrepava que s'inclogués el punt sobre les declaracions de l'excomissari José Manuel Villarejo.

Finalment, ERC, Junts i ARA també van presentar una moció en suport al cànon de residus de Catalunya i en la defensa d'aquesta mesura fiscal. En aquest sentit, l'Ajuntament es compromet a continuar donant suport als programes de l'Agència de Residus de Catalunya de reciclatge, reducció i reutilització al seu municipi, així com a l'aplicació de l'economia circular.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: