Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Cambrils i Mont-roig del Camp faran pinya en les infraestructures compartides

Els alcaldes es reuneixen per tractar del desmantellament de la via de tren, la urbanització de l'N-340 i la connexió d'ambdós municipis per la senda litoral

Els alcaldes de Cambrils i de Mont-roig del Camp, amb regidors i regidores d'amdós governs municipals Els alcaldes de Cambrils i de Mont-roig del Camp, amb regidors i regidores d'amdós governs municipals CEDIDA
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dimecres, 16 Febrer 2022 18:16

Els alcaldes de Cambrils, Oliver Klein, i de Mont-roig del Camp, Fran Morancho, es van reunir aquest dimarts a l'ajuntament cambrilenc amb l'objectiu de posar en comú alguns projectes estratègics per als dos municipis que suposaran, en els pròxims anys, intensificar la comunicació i la cohesió entre ambdues poblacions. Es tracta de projectes lligats a infraestructures que connecten físicament els dos municipis, com el desmantellament de la via de tren, la urbanització de la N-340 i la connexió de Cambrils i Mont-roig del Camp per la senda litoral.

A banda de tractar sobre les infraestructures que connecten els dos municipis, s'han posat sobre la taula altres qüestions comunes com els serveis a les platges i la resiliència del litoral, la xarxa de camins interiors i el sector de l'agricultura, l'afectació del Pla Director Urbanístic de revisió de sòls no sostenibles o les opcions a concórrer als fons europeus Next Generation.

Compromís per treballar junts en la redefinició de la Via Verda i les infraestructures de connexió

Pel que fa al desmantellament de la via fèrria per l'entrada en funcionament del Corredor del Mediterrani, ambdós governs s'han emplaçat a treballar conjuntament el projecte de via verda que connectarà Cambrils des del punt de l'antiga estació, Mont-roig del Camp passant pel nucli urbà de Miami Platja, i l'Hospitalet de l'Infant. Segons han explicat els dos alcaldes, existeix una gran oportunitat de promoció turística i de connectivitat a través d'aquesta nova infraestructura que portarà a terme el govern de l'Estat, però que atendrà a les necessitats i demandes dels municipis afectats.

Klein i Morancho també s'han emplaçat a posar en comú el projecte de reconversió i manteniment de l'N-340, l'altra gran infraestructura de connexió entre Cambrils i Mont-roig del Camp. En aquest sentit, l'Ajuntament de Mont-roig del Camp està treballant en el projecte de reconversió de la carretera abans de sol·licitar la titularitat de la via, que haurà d'esdevenir urbana i connectarà amb el tram ja recepcionat de Cambrils.

Finament, pel que fa a la línia de costa, els representants dels dos ajuntaments també han expressat que la futura senda del litoral suposa també una excel·lent oportunitat de connexió i acostament, i han assegurat que treballaran conjuntament per permetre la vialitat ininterrompuda entre les platges de Cambrils i les de Mont-roig del Camp a través d'un futur pont sobre la riera de Riudecanyes.

A la trobada, la primera oficial entre els alcaldes de les dues poblacions veïnes des de la presa de possessió de Klein, hi han assistit també els regidors de Serveis Generals i Medi Ambient, Josep M Vallès, el d’Urbanisme, Enric Daza i la responsable d’Educació, Igualtat i Ocupació, Ingrid Duch, a més de la regidora d'Impuls Econòmic i Turisme de l'Ajuntament de Mont-roig del Camp, Yolanda Pérez.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: