Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Reus avança en el pla estratègic per definir el model de ciutat a 10 anys vista

La diagnosi participativa identifica les fortaleses i necessitats del municipi i engegarà un procés participatiu al maig

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, i la vicealcaldessa, Noemí Llauradó, en la presentació de la diagnosi estratègica del Pla estratègic Reus Horitzó 32 L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, i la vicealcaldessa, Noemí Llauradó, en la presentació de la diagnosi estratègica del Pla estratègic Reus Horitzó 32 AJUNTAMENT DE REUS
Vida Municipal ACN
Dilluns, 14 Febrer 2022 15:22

El govern municipal de Reus ha presentat aquest dilluns la diagnosi estratègica del pla Reus Horitzó 32, un nou pas per definir la ciutat a deu anys vista. El document ha identificat les fortaleses, les necessitats i les oportunitats de la ciutat a través de quatre eixos -Ciutat amb qualitat de vida, Ciutat d'Oportunitats, Ciutat per gaudir i Ciutat amb talent-. Aquest març i abril se celebraran noves reunions del Fòrum Ciutadà i de la taula de tècnics de l'Ajuntament. Al maig, l'Ajuntament engegarà un procés participatiu obert a tota la ciutadania que servirà per recollir el màxim de propostes de manera telemàtica i també presencial. Més endavant, es definiran les línies estratègiques per fer els projectes sorgits de la diagnosi.

La vicealcaldessa, Noemí Llauradó, ha explicat que el document recull diverses aportacions, estructurades en els quatre eixos, com ara el fet que és important tenir present l'emergència climàtica en àmbits com la salut, sobretot, pel que fa a la contaminació acústica i l'atmosfèrica; així com la necessitat de definir el model econòmic i de consum de la ciutat del futur. També ha indicat que la diagnosi mostra que la ciutadania està preocupada per la necessitat del servei de cures o perquè calen més zones verdes i blaves.

Així mateix, Llauradó ha destacat que el document recull que cal fomentar la cultura i l'esport com a elements cohesionadors de la població o la possibilitat de disposar d'un observatori de ciutat que permeti detectar les necessitats de la ciutadania i també recollir indicadors que mostrin l'evolució de la localitat en tots els àmbits.

En la diagnosi estratègica s'han recollit les aportacions dels integrants del Fòrum Ciutadà, repartits en la Taula Transversal i la Taula Sectorial, així com dels representants d'altres administracions que han participat en el Fòrum Territorial. També inclou les propostes dels grups municipals, a excepció de la CUP, i del cos tècnic de l'Ajuntament.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: