Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La transformació urbanística i tecnològica marcaran el Pressupost de Cambrils pel 2022

De cada 100 euros que es gasten, 18 es destinaran a despesa social i atenció a les persones

L’alcalde de Cambrils, Oliver Klein, i el regidor d’Hisenda, David Chatelain, -al centre de la imatge-acompanyats dels portaveus dels grups que formen el nou govern L’alcalde de Cambrils, Oliver Klein, i el regidor d’Hisenda, David Chatelain, -al centre de la imatge-acompanyats dels portaveus dels grups que formen el nou govern AJUNTAMENT DE CAMBRILS
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dijous, 27 Gener 2022 18:57

L’equip de govern de l’Ajuntament de Cambrils ha presentat avui els nous Pressupostos per al 2022 que incidiran directament en el benestar de la ciutadania, l’impuls de l’economia i la modernització de la ciutat amb noves infraestructures de qualitat. L’alcalde de Cambrils, Oliver Klein, i el regidor d’Hisenda, David Chatelain, acompanyats dels portaveus dels grups que formen el nou govern, han detallat aquest migdia en roda de premsa la proposta que se sotmetrà a votació del Ple demà divendres i que posteriorment passarà a exposició pública.

Un pressupost "equilibrat" per a l'escenari post Covid

L’alcalde, Oliver Klein, ha explicat que es tracta d’un pressupost "equilibrat", que creix i està pensant per fer front a l’escenari post Covid, que vetlla per tots els sectors econòmics del municipi però que al mateix temps ha de fer front a la baixada d’ingressos motivada principalment per la caiguda de les plusvàlues, en part compensada a darrera hora per una major participació en els Tributs de l’Estat. Per altra banda, l’alcalde ha lamentat els obstacles que suposa el Pla director Urbanístic del Sistema Costaner de Generalitat, que limita el creixement i la progressió del municipi.

El regidor d’Hisenda, David Chatelain, ha repassat els capítols d’ingressos i despeses previstos del projecte de pressupostos de 51.633.352 euros, que s’incrementa en un 8,05% respecte el 2021. El regidor ha agraït l’esforç i dedicació del personal de la casa i especialment dels serveis econòmics per elaborar aquests pressupostos amb la distorsió que suposa l’escenari pandèmic, que continua vigent i dificulta enormement la tasca de fer previsions. En aquest sentit, Chatelain ha afirmat que “cal basar-se en la prudència però tenint en compte els indicadors també s’ha de ser optimista i pensar que aquest 2022 les coses aniran millor”.

En relació als ingressos, el regidor ha constatat la reducció que provoca la derogació de l’impost de plusvàlua i la davallada de les llicències d’obra. En canvi, el pressupost s’incrementa amb l’aportació de l’Estat en concepte de Participació en els Tributs, amb diverses subvencions d’altres administracions per al cofinançament de diferents projectes i amb la incorporació dels crèdits per finançar els diferents projectes previstos. En aquest punt, el regidor ha explicat que per fer front a aquestes inversions l’endeutament puja un 14,6% respecte el 2021 però encara està molt lluny del que permet la llei.

Pel que fa a les despeses, Chatelain ha apuntat que s’ha seguit de molt a prop el grau d’execució del pressupost de l’any anterior i que malgrat la contenció es mantenen actius tots els serveis municipals. Entre les transferències corrents més destacables, es manté la tarifació social, l’Oficina Local d’Habitatge, el Museu d’Història, les ajudes a la rehabilitació i la neteja de platges; s’incrementa l’aportació a Aparcam; es dota la partida pel pagament de subvencions per a la rehabilitació de les naus del Polígon Belianes; es crea una subvenció específica per projectes juvenils i es mantenen totes les subvencions per a entitats culturals i festives.

Es reforça el Patronat de Turisme

També cal destacar que es reforça la figura del Patronat de Turisme com a gran motor de l’economia de Cambrils i que, com a novetat, enguany portarà a terme una campanya promocional del Festival Internacional de Música i posarà en marxa nous esdeveniments esportius.

A més, aquests nous pressupostos permetran prestar especial atenció a la neteja i recollida d’escombraries amb campanyes de sensibilització i un sistema més eficient, incorporar 6 nous agents a la Policia Local per incrementar la seguretat, millorar els sistemes informàtics i augmentar els recursos destinats a l’àrea de la persona. De cada 100 euros que es gasten, 18 es destinen a despesa social i atenció a les persones, com polítiques socials, cultura, joventut, esports i festes; 11,86 es dediquen a Seguretat Ciutadana i Mobilitat i 8,65 serveixen per mantenir els carrers i camins, l’enllumenat i els parcs i jardins.

Inversions per transformar la ciutat

En el capítol d’inversions, s’inclouen inversions que ja tenen consignació pressupostària i que s’executaran properament com la remodelació de la Rambla Jaume I, la urbanització de l’avinguda de l’Esport, la construcció del pont sobre el barranc de la Verge del Camí, l’enderroc de l’antiga estació, el manteniment de la via pública, i noves inversions en telecomunicacions per avançar cap a la transformació tecnològica.

Per un altre costat, el pressupost preveu inversions per desenvolupar que es finançaran amb subvencions externes, la incorporació dels romanents del 2021 i possibles majors ingressos. En aquest apartat hi ha un nou pavelló esportiu lleuger per donar cobertura a les necessitats d’una ciutat amb marca de destinació turística; el passatge del carrer Andalusia; la urbanització de l’entorn de l’antiga estació per dignificar la zona i consolidar l’obertura del barri al mar, i la construcció de nous passos provisionals sobre la via en desús per accelerar la vertebració del municipi i la progressiva retirada de barreres arquitectòniques a l’espera del desenvolupament del projecte del tramvia.

Finalment, en un tercer paquet d’inversions en preparació, hi ha el nou Parc de l’Esquirol, l’adequació del Teatre Auditori, la remodelació del carrer Orquídies i la remodelació de l’avinguda Diputació.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

BANER 300x250px LLUCAdvertisement
No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: