Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Andreu Martín (PSC): "En ple segle XXI no podem tenir una ciutat amb continus talls de llum"

El PSC també presentarà  en el Ple de divendres una moció per incrementar les zones verdes de Reus

El portaveu del PSC de Reus, Andreu Martín, ha presentat avui les dues mocions que presentaran al plenari en una roda de premsa a l'avinguda Vidal i Barraquer El portaveu del PSC de Reus, Andreu Martín, ha presentat avui les dues mocions que presentaran al plenari en una roda de premsa a l'avinguda Vidal i Barraquer PSC REUS
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dimarts, 18 Gener 2022 17:45

El grup municipal del PSC de Reus portarà al plenari d’aquest divendres dues mocions, una per acabar amb els continus talls de llum en diferents punts de la ciutat, que fa anys que es produeixen, i l’altra per incrementar les zones verdes a Reus.

“Ja fa massa temps que algunes zones de la nostra ciutat estan patint talls de llum que afecten tant veïns com activitats empresarials, amb totes les molèsties i impediments que això comporta”, argumenta el portaveu Andreu Martín, qui remarca que “des del PSC hem reiterat en diverses ocasions aquesta problemàtica, i a començaments del 2021 vam presentar una moció en aquesta línia, una proposta que es va aprovar per unanimitat amb una esmena de Govern, tanmateix, un any després, desconeixem que l’equip de Carles Pellicer hagi realitzat res”.

Segons el grup de l'oposició, els talls de llum afecten els barris Fortuny, Juroca, Montserrat i Pastoreta, entre altres, però també alerta que bona part dels carrers encara tenen els cables penjant "amb el perill que això comporta". El PSC recorda que aquest passat dissabte es va produir un incendi al carrer Pubill Oriol a causa d’aquest cablejat, el qual també es troba en aquestes circumstàncies al barri del Carrilet o Montserrat, entre altres. A més, “cal insistir en el soterrament de les torres elèctriques del Pinar i cal seguir parlant amb la Generalitat fins a aconseguir-ho”, defensa el portaveu socialista, que assegurant que “és necessari i urgent adaptar la xarxa al segle XXI davant els fenòmens climàtics adversos que poden arribar, com els darrers temporals, Glòria i Filomena". Per tot això, el PSC proposa que des de l’Ajuntament "s’ha de parlar amb les empreses subministradores d’electricitat per millorar el servei i incrementar les inversions, dues de les peticions que el PSC demanarà aquest divendres".

Més zones verdes

Pel que fa a la segona moció que el PSC portarà al plenari, tracta sobre els espais verds de la ciutat, unes zones que "brillen per la seva absència". “Hem de començar dient que els arbres, per si sols, no són considerats espais verds i, per tant, necessiten estar acompanyats d’una superfície mínima per tal que puguin complir la seva funció biològica i social”, exposa Martín, qui afegeix que “el mateix passa amb l’enjardinament de les rotondes”.

Des del PSC es demana a l’equip de govern que cada any hi hagi una partida pressupostària destinada als espais verds, per reprendre projectes com la V verda, per millorar els camins i barrancs del voltant de Reus i fer-ne una anella verda per on passejar o fer esport, i crear més zones per millorar el patrimoni natural de la ciutat. En aquesta línia, també recorden que van presentar, el juny del 2020, una proposta per deixar d’estar a la cua de les ciutats amb menys zones verdes, "però, tot i aprovar-se per unanimitat, no tenim la percepció que s’hagin fet grans avenços”, destaca el portaveu socialista.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: