Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

ERC i Junts x Cambrils denuncien "la manca de rumb" del govern de Klein

Cent dies després de la moció de censura, l'exalcaldessa Camí Mendoza i Lluís Abella critiquen que no s'hagi redactat el PAM i que s'hagin prorrogat els pressupostos

Els portaveus d'ERC Cambrils, Camí Mendoza, i de JuntsxCambrils, Lluís Abella, han comparegut en roda de premsa per fer balanç dels 100 primers dies del govern d'Oliver Klein Els portaveus d'ERC Cambrils, Camí Mendoza, i de JuntsxCambrils, Lluís Abella, han comparegut en roda de premsa per fer balanç dels 100 primers dies del govern d'Oliver Klein ERC CAMBRILS
Vida Municipal Redacció Infocamp
Divendres, 14 Gener 2022 18:28

Els grups municipals d’ERC Cambrils i JuntsxCambrils han convocat una roda de premsa per fer balanç dels 100 primers dies del nou govern  encapçalat per Oliver Klein, sorgit després de la moció de censura del 28 de setembre del 2021.

L'exalcaldessa Camí Mendoza, per part d’ERC, i Josep Lluís Abella, per part de JuntsxCambrils, han volgut destacar que el nou govern "no ha posat a dia d’avui, tres mesos després, cap nou projecte damunt la taula”. En aquest sentit, ambdós portaveus han afirmat que tots els projectes que estan veient la llum aquests dies són gràcies a la iniciativa, planificació i dotació pressupostària del govern anterior. Segons els grups de l'oposició, s’inclou aquí la passarel.la de la Riera d’Alforja a Nou Cambrils, l’impuls de les obres de Jaume I, l’arranjament de l’av. Adelaida, els nous passos de les vies del tren, la diverses millores al pavelló, l’adquisició del fons del Celler, el Pla d’estabilització de plantilla, enrtre d’altres.

PAM i pressupostos pendents

En canvi, segons Mendoza: “ens trobem amb un govern sense rumb. Més de tres mesos després, a dia d’avui encara ni coneixem quin és Pla d’Acció Municipal (PAM) que ha de definir les línies general del seu nou mandat i que ha de ser el seu full de ruta”. En canvi, Lluís Abella ha dit: “No han fet res de nou. El que sí van és tard i malament”. Els dos portaveus també han coincidit en destacar diversos problemes derivats de la seva gestió "deficient".

En primer lloc, a nivell intern han volgut destacar el retard en l’elaboració d’ordenances, aprovades ‘in extremis’ al 2021 i el pressupost del 2022 "que encara no està elaborat i obliga a gestionar l’ajuntament amb pressupostos prorrogats": Segon Abella, "això comportarà problemes de pagaments a proveïdors i retard en l’execució de les inversions”. 

Preocupació pel retard de la Rambla Jaume I i de l'avinguda de l'Esport

Els grups de l'oposició han posat en relleu el retard en l’execució de la Rambla Jaume I "que ja hauria d’haver començat l’any anterior i que no es podrà iniciar fins d’aquí uns mesos" i han alertat que aquesta obra de gran magnitud "afectarà de ple als veïns i comerços en plena temporada de Setmana Santa, estiu i segurament acabarà afectant més enllà del Nadal".

D’altra banda també han volgut denunciar el retard en les obres de l’avinguda de l’Esport de la que depenen diverses subvencions de la Diputació i Generalitat i que es perdran si no s’acaben en termini.

"Contradiccions" sobre el futur de l'antiga estació

El futur de l’antiga estació també ha estat objecte de les crítiques dels dos portaveus, tot remarcant les "contradiccions" entre el programa electoral del Nou Moviment Ciutadà (NMC) de Klein i la determinació de l’enderroc manifestada per l’alcalde, o les contradiccions també en el sí del PSC.

Segons ERC i Junts, amb l'arribada del nou govern s'han perdut els diners destinats a "inversions tant necessàries com les obres de canvi de paviment al pavelló 2 o diverses inversions en turisme i platges". En aquesta línia, Mendoza també ha denunciat el retrocés en l’aposta pel turisme del municipi: “Hem vist, a les primeres de canvi, com han reduït la plantilla de treballadors de neteja amb l’aprovació de pressupostos d’INGESOL”.

Sobre altres projectes de l'anterior govern

En canvi, els dos portaveus han qüestionat on han quedat projectes a nivell estratègic com el 'Cambrils 2030' de transformació digital i el projecte de sostenibilitat turística que havien de ser el full de ruta pels propers 10 anys. Lluís Abella ha afegit: “Encara no sabem què passarà amb d’altres projectes a curt termini com els parcs Calistènia, l’ordenança de convivència ciutadana, el futur dels Horts Urbans, el projecte Viles Florides, l’ampliació de la xarxa de d’estacions de carrega elèctrica de vehicles, la protecció posidònia, les marquesines del transport públic, la il·luminació de l’avinguda Vilafortuny, etc. i que han quedat aturats”.

També s’ha criticat la "manca de transparència i improvisació" que impedeix als dos grups de l’oposició fer la seva tasca de fiscalització amb normalitat. En aquest sentit han posat com a exemple la convocatòria ‘in extremis’ com a norma general dels diferents òrgans de govern amb caràcter extraordinari i
urgent. Segons els grups de l'oposició, això contrasta amb el tracte cap els regidors no adscrits que, sense possibilitat de formar part de l’equip de govern, "tampoc fan les seves tasques d’oposició, amb una activitat nul·la. En canvi si disposen de privilegis per premiar el recolzament cec a tota l’acció de govern".

Acusen l'alcalde de falta de lideratge

Els dos portaveus han volgut destacar la "falta de lideratge de l’alcalde que fa que les regidories funcionin de forma descoordinada". D’altra banda han denunciat que "el sr. Klein s’amaga i no fa declaracions en temes tan transcendents com les darreres declaracions de l’ex comissari Villarejo o l’acció de la fiscalia contra el seu cap de gabinet".

Finalment l'exalcaldessa ha volgut destacar: ‘El que si estem veient és com l’ús de la llengua catalana s’està veient relegat en les noves campanyes quan des de l’administració hauríem d’estar posant totes les eines per la defensa i la seva promoció”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: