Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La CUP de Reus s'oposa a la pròrroga del contracte de la gerència del CMQ de 80.000 euros

La regidora Marta Llorens considera que encara no s'ha solucionat “la sobrecàrrega de treball” de la plantilla del Centre Mèdic Quirúrgic

Imatge d'arxiu de les noves dependències del Centre Mèdic Quirúrgic (CMQ) de Reus, a l'antic hospital Imatge d'arxiu de les noves dependències del Centre Mèdic Quirúrgic (CMQ) de Reus, a l'antic hospital ARXIU / INFOCAMP
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dimecres, 29 Desembre 2021 15:20

El Consell d'Administració del Centre Mèdic Quirúrgic (CMQ) de Reus va ratificar aquest passat dimarts, la pròrroga de sis mesos del contracte de la seva gerent, Gemma Espigares. El govern municipal va justificar en el seu dia la contractació d'aquest càrrec, el passat 14 de juny, arran del paper del CMQ en la nova estructuració de les empreses de l'antic Grup Salut per la sortida de l'Hospital Sant Joan de Reus i la dissolució de Ginsa, que obligava a dissenyar una planificació estratègica del centre per optimitzar recursos. La CUP de Reus, però, no ho veu així i ha denunciat aquest dimecres, a través d'un comunicat, “que es prorrogui una gerència de CMQ, sense solucionar la sobrecàrrega de treball dels treballadors de la mateixa empresa”. Segons la regidora cupaire Marta Llorens, “ens trobem en una pròrroga d'un alt càrrec amb un sou astronòmic de 80.000 euros anuals sens haver assolit l'objectiu marcat”.

La CUP considera que les treballadores de la branca administrativa del CMQ, “pateixen una gran sobrecàrrega de feina després que aquestes hagin d'assumir la gestió de les nòmines, documentació i altres funcions no només del CMQ, sinó de la Fundació Atenció Social, i encara també, de l'EDP-Sant Joan i de l'EDP-Terres de l'Ebre”. Per a Llorens “és imperdonable que la majoria de treballadores assumeixin un nombre molt elevat de responsabilitats, que no han de realitzar per la seva categoria laboral i, de les quals, no reben ni un euro, i, per contra, anem renovant alts càrrecs de manera indecent”.

Finalment, la CUP de Reus, com ja va fer en el ple del 22 de desembre, demana un organigrama amb les funcions específiques de gerències i màximes direccions de l'Ajuntament i entitats dependents.

Una contractació per optimitzar recursos i fomentar la salut pública

Arran de la contractació de la nova gerent, el regidor de Salut, Òscar Subirats, va exposar en el Ple del passat 18 de juny els motius d'urgència que avalaven la seva contractació. Entre altres qüestions, va assenyalar que la redistribució dels recursos humans de Ginsa feien necessària la incorporació de la gerent, encarregada de dissenyar una planificació estratègica al CMQ, “per optimitzar recursos i fomentar la salut pública, entre altres”. En aquella sessió plenària, Subirats també va justificar que la retribució “resta per sota del topall” establerta a la seva categoria professional.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: