Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El govern de Tarragona es mostra "sorprès" per l'abandó del PSC de la negociació dels pressupostos

El grup de l'oposició no ha comparegut a la reunió en què el govern havia de donar resposta al document de propostes socialistes

Imatge d'arxiu del portaveu de l'equip negociador dels pressupostos en representació dels partits del govern, Xavier Puig Imatge d'arxiu del portaveu de l'equip negociador dels pressupostos en representació dels partits del govern, Xavier Puig ARXIU / INFOCAMP
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dimecres, 29 Desembre 2021 21:31

El portaveu de l'equip negociador del govern municipal de Tarragona (ERC-Junts-CUP) per als pressupostos del 2022, Xavier Puig, ha manifestat avui "la nostra sorpresa pel canvi de rumb, el gir i el cop de volant que ha donat avui el PSC", després d'emetre un comunicat en el qual anunciava que no mantindria cap reunió formal amb el govern. El PSC ha justificat el seu abandó "davant les manifestacions emeses durant el dia d'ahir per part de diferents membres del goven Ricomà", que segons el grup de l'oposició, fan "que no es donin les condicions objectives, ni de respecte institucional necessàries per poder mantenir cap mena de reunió formal, ni en clau de ciutat". Xavier Puig (ERC) ha negat que des del govern Ricomà s'hagin fet declaracions "que hagin fet tant de mal" i considera que "són excurses" per tancar-se en banda.

Xavier Puig ha afirmat que en la reunió prevista per aquest dimecres, el govern havia de donar resposta al document amb les propostes del PSC. Segons el portaveu de l'equip negociador, aquestes propostes s'havien estudiat per ser tractades en la trobada d'avui. A més, Puig ha recordat que l'ajornament del ple de pressupostos es va fer precisament per tenir temps per incorporar tècnicament possibles propostes del document. 

Preguntat pels mitjans sobre la possibilitat que el PSC hagués declinat la reunió perquè volia anar més enllà dels pressupostos i abordar un "pacte de ciutat", Puig ha respost que "no puc valorar-ho perquè no s'han presentat" i ha lamentat "aquestes batalles partidistes, quan a la ciutat el que li fa falta és que fem pinya per Tarragona, com més aviat millor, per uns pressupostos expanssius en un context important com seran els fons Next Generation".

El govern segueix "amb la mà estesa"

Malgrat el pas enrere d'avui, des del govern segueixen "amb la mà estesa a dialogar per tenir un pressupost bo per Tarragona", tant amb el PSC com amb la consellera d'En Comú Podem, Carla Aguilar-Cunill. Unes negociacions que espera que es produeixin "el més aviat possible".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: