Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els Comuns demanen a Carla Aguilar que "reconsideri" el seu "no" als pressupostos

Tarragona En Comú, que forma coalició amb Podem, demanarà explicacions a la consellera en una comissió executiva local extraordinària

La consellera d'En Comú Podem Tarragona, Carla Aguilar-Cunill, en un plenari d'enguany La consellera d'En Comú Podem Tarragona, Carla Aguilar-Cunill, en un plenari d'enguany ARXIU / INFOCAMP
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dijous, 23 Desembre 2021 20:13

Catalunya En Comú, una de les dues formacions que formen el Grup Municipal d’En Comú Podem a l’Ajuntament de Tarragona, ha emès un comunicat en el que demana "explicacions" a la consellera-i membre del partit- Carla Aguilar-Cunill, arran del seu vot contrari als pressupostos per al 2022 en la comissió informativa celebrada aquest dijous. Els Comuns de Tarragona demanen a Aguilar-Cunill que “reconsideri la seva posició”. El partit, que forma coalició amb Podem, ha convocat aquest divendres una comissió executiva local extraordinària per “rebre explicacions” de la consellera.

Catalunya En Comú ha manifestat que entenen “que la Comissió informativa és un primer pas, però que encara queda camí per recórrer en nom del consens i a arribar a una posició que reflecteixi la realitat dels resultats de les assemblees de les dues organitzacions”.

El passat 20 de desembre, els Comuns van celebrar una assemblea de les persones inscrites d’En Comú a Tarragona per tal de debatre la posició sobre els pressupostos. Segons Catalunya En Comú, en aquesta reunió "es va explicar el procés de negociació i les propostes que s’havien acceptat per part del govern municipal, les rebutjades i les incloses parcialment”. “En el debat hi va haver nombroses intervencions que van posar en relleu la importància de donar suport als pressupostos en el context pandèmic actual i davant l’oportunitat que suposen els Next Generation. Es va valorar la posició de responsabilitat institucional en un moment de crisi social que En Comú ha adoptat en l’àmbit de Catalunya”, s'afirma en el comunicat de Catalunya En Comú.

Carla Aguilar ha votat "no" a la comissió informativa

Unes hores abans, la consellera Carla Aguilar-Cunill ha enviat un comunicat, a títol personal, en el qual ha assenyalat que en els darrers dies ha rebut "pressions per tot arreu" per influir en el sentit del vot. Després de diverses negociacions amb l'executiu, aquest passat dilluns els progressistes van fer una assemblea amb la militància per determinar el sentit final del vot al plenari. Però van fer la reunió per separat: En Comú Tarragona va estar majoritàriament a favor dels comptes i Podem Tarragona s'hi va pronunciar unànimement en contra.

Davant la divisió interna, aquest dimecres les coordinacions de les dues formacions i la mateixa Aguilar es van reunir. Segons ha explicat la consellera, la decisió final va ser la de sumar els vots de les dues assemblees, amb la qual cosa s'imposava la visió de Podem Tarragona de rebutjar els pressupostos. Una solució que no ha agradat gens la militància d'En Comú. De fet, dilluns Aguilar va ser present a l'assemblea dels comuns i es va abstenir, en una votació en la qual únicament van votar-hi els militants presents a l'acte, a diferència de l'assemblea de Podem on es van acceptar vots delegats. Això, a la pràctica, ha estat decisiu un cop es van comptar les butlletes de manera unificada.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: