Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els Comuns donaran suport als Pressupostos de l'Ajuntament de Vila-seca per al 2022

El govern i Vila-seca En Comú signen un acord de 37 punts, en què es posa l'accent al dret a l'habitatge, les polítiques d'igualtat, els drets socials i l'ecologisme

La portaveu adjunta de Vila-seca En Comú, Núria Miret, i la regidora, Marta Roldán, mostren els 37 punts acordats amb l'equip de govern La portaveu adjunta de Vila-seca En Comú, Núria Miret, i la regidora, Marta Roldán, mostren els 37 punts acordats amb l'equip de govern VILA-SECA EN COMÚ
Vida Municipal Josep Cartanyà
Dijous, 23 Desembre 2021 12:03

L'equip de govern de l'Ajuntament de Vila-seca (Vila-seca Segura i PSC) i Vila-seca En Comú han signat un acord per tal d'aprovar els Pressupostos del 2022, que es posaran a votació en el plenar d'aquesta tarda. L'acord contempla 37 punts en què es posa l'accent especialment en accions de defensa del dret a l'habitatge, els drets socials, les polítiques d'igualtat i l'ecologisme. Una comissió es reunirà mensualment per avaluar que es compleixin els pactes.

La portaveu adjunta del Grup Municipal de Vila-seca En Comú, Núria Miret, i la regidora Marta Roldán, han comparegut avui en roda de premsa per explicar els acords. Un dels punts més destacats, i que segons els Comuns, ha estat clau per poder tancar el pacte, ha estat el que preveu la declaració de Vila-seca com a 'Àrea Tensionada' "per tal de congelar els preus del lloguer de l'habitatge, que són insostenibles", ha expressat Marta Roldán. Un altre punt que ha marcat l'acord entre govern i Comuns ha estat un paquet de polítiques d'igualtat, entre les quals destaca la creació d'una línia d'ajuts per a la dona emprenedora o la creació del Consell de Dones.

Des del grup de l'oposició també s'ha subratllat l'acord per a la consolidació dels ajuts al pagament de l'IBI i la taxa d'escombraries per a les rendes més baixes. Així mateix, en matèria d'habitatge, el pacte inclou aplicar un 150% del recàrrec de l'IBI per habitatges buits a grans tenidors, en el marc del que disposa la nova legislació estatal. 

D'altres punts remaracables són la creació d'una partida econòmica per a establir un pla d'accessibilitat universal; mesures per combatre els desnonaments des de l'Ajuntament; la creació d'un Parc d'autocaravanes preferentment al nucli de la Pineda o l'acord per al desplegament d'aparcament regulat amb gratuïtat per als veïns i veïnes que paguin l'impost de circulació.

En matèria de medi ambient,  es preveu l'elaboració d'un Pla de descarbonització municipal (2022-2030) que, entre altres mesures, preveu fer una diagnosi i la instal·lació de plaques solars en equipaments municipals. També segueix el compromís per consolidar la subvenció de plaques fotovoltaiques, així com continuar amb el procés iniciat de detecció i eradicació de pellets i microplàstics a la platja de la Pineda.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: