Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Consell del Baix Camp aprova un pressupost global inicial de 55,8 MEUR per al 2022

L'increment es destinarà principalment a la partida de serveis educatius

Roda de premsa prèvia de presentació del pressupost del Consell Comarcal del Baix Camp Roda de premsa prèvia de presentació del pressupost del Consell Comarcal del Baix Camp CCBC
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dimecres, 22 Desembre 2021 16:53

Aquest dimarts 21 de desembre, es va celebrar l’últim Ple de l’any del Consell Comarcal del Baix Camp, enquè es va aprovar el pressupost global de l’ens per al 2022, de 58.853.849,94 euros. Els comptes es van aprovar amb els vots favorables dels grups comarcals que conformen el govern: ERC-AM, JUNTS i PSC-CP, l’abstenció de PP i Ara i el vot en contra de CUP- AMUNT.

Els grups a l'oposició van centrar l'argument del seu vot en el fet que el pressupost del Consell Comarcal inclou el pressupost de les societats dependents de l'ens, i els grups esmentats no tenen representació en els òrgans de govern.

El pressupost general del Consell Comarcal per a l’any 2022 és de 15.736.381 euros, 2,1% superior respecte al de l’any 2021, que era de 15.405.886,27 euros. Aquest increment està destinat principalment a la partida de serveis educatius i beques menjador amb una partida de 330.495 euros més que en l’exercici anterior.

El pressupost global del Consell Comarcal i els seus ens instrumentals arriben als 58.8 milions d'euros. Així, el pressupost de l’empresa pública comarcal SECOMSA és de 25.063.054,87 euros, que ha experimentat un increment important perquè integra el pressupost de la planta mecanicobiològica després de la dissolució de l’empresa SECOMSA GESTIÓ. Per la seva banda, l’empresa COMAIGUA té un pressupost de 13.054.389 euros; el Consorci de Gestió de Residus del Baix Camp, de 1.640.335,38 euros, i l’empresa Secomsa Cambrils arriba als 3.359.669,69 euros.

Inversions per valor de més de 3 MEUR

Pel que fa a les inversions previstes entre el Consell Comarcal i els seus ens instrumental,s suma 3.291.143,18 euros. Entre les partides destacades, hi ha l'adquisició de vehicles per a la implantació de la recollida porta a porta: 998.250 euros (inversió a càrrec de Secomsa); la construcció de noves trinxeres per al tractament de la fracció orgànica en la planta de compostatge: 560.600 euros (inversió a càrrec del Consorci de Residus); millores en les diferents depuradores de la comarca: 673.264 euros (inversió a càrrec del CCBC); remodelació de les depuradores de Vilaplana i Riudecanyes, la millora de l’estació de bombeig del Parc del Pescador de Cambrils, i la redacció de diversos projectes de depuradores: 712.974 euros (a càrrec del Consell del Baix Camp).

A banda, el Consell Comarcal preveu invertir 90.554 euros, provinents del conveni marc amb la Diputació de Tarragona, en la millora de l’administració electrònica per a un millor servei als municipis de la comarca i a la ciutadania. També es preveu licitar la redacció dels projectes per a la nova depuradora de Vinyols i els Arcs, i les depuradores de Pratdip, Maspujols, Vilanova d’Escornalbou i les Irles (Riudecols) i la urbanització Mont-clar, a Riudecanyes.

L’àrea de medi ambient amb 27M d’euros i 8M d’euros en serveis a les persones

En el cas del Consell Comarcal del Baix Camp, les partides més importants són la de medi ambient i la de serveis a les persones. En el primer cas, amb una quantitat de 27.513.409 euros, repartits entre la gestió i la recollida de residus a Secomsa i les inversions previstes. Mentre que en el segon, amb més de 8 milions d’euros, destacant un augment del 20% respecte a l’any 2021 en els serveis d’ensenyament. Una àrea que supera els 5 milions d’euros per primera vegada, dels quals 3.268.395 euros es destinen a beques menjador.

Tanmateix, el pressupost preveu una inversió de 700.000 euros en matèria de polítiques actives d’ocupació i el suport a la formació i a la inserció laboral dels col·lectius més desafavorits, i 643.000 pels serveis d'assistència municipal.

Deute viu zero

Cal destacar que el Consell Comarcal continua amb un deute viu de zero i el pressupost compleix la regla de la despesa assolint l’objectiu de l’estabilitat pressupostària, conforme el marc legal vigent. La relació de llocs de treball de la plantilla estructural és de 377, sumant els 104 llocs del Consell Comarcal, els 149 llocs a SECOMSA, els 54 llocs a SECOMSA Cambrils i els 70 llocs de treball de COMAIGUA.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: