Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El ple de Tarragona aprova el projecte executiu per reformar l'edifici del Banc d'Espanya

El consistori dona llum verda a la creació del Consell d'Habitatge de la ciutat

Imatge d'arxiu de l'edifici del Banc d'Espanya, a la Rambla Nova de Tarragona Imatge d'arxiu de l'edifici del Banc d'Espanya, a la Rambla Nova de Tarragona ARXIU / INFOCAMP
Vida Municipal ACN
Divendres, 17 Desembre 2021 15:06

El ple de l'Ajuntament de Tarragona ha aprovat inicialment aquest divendres el projecte executiu del Banc de la Ciència i el Coneixement, que ha de permetre la reforma de l'edifici del Banc d'Espanya, que porta tancat més d'una dècada. La iniciativa s'eleva fins als quasi 7,5 MEUR i el govern municipal espera poder optar a subvencions per "rehabilitació d'edificis emblemàtics", ha destacat el conseller de Serveis Centrals, Jordi Fortuny. L'aprovació s'ha fet amb els vots favorables de l'equip de govern i el PSC. Paral·lelament, també s'ha aprovat per àmplia majoria la creació del Consell d'Habitatge de Tarragona.

El pressupost per reformar l'immoble del Banc d'Espanya s'ha gairebé doblat respecte la previsió inicial feta en l'anterior legislatura. Tot i això, Fortuny ha destacat que amb l'aprovació d'aquest divendres l'ajuntament pot optar a diferents fons, com els Next Generation. Alhora, des del PSC han alertat que falta que Bombers aprovi el projecte tècnic contra incendis però hi han votat a favor per "deixar clar" que donen suport a la iniciativa. Altres grups, com En Comú Podem, s'han abstingut perquè tot i no estar d'acord amb què es posarà al Banc d'Espanya, troben necessari que es desencalli algun projecte concret per revitalitzar l'espai.

                                       Imatge de la sessió plenària d'aquest divendres 17 de desembre (E.Tost / ACN): 

ple Tarragona desembre 2021

Per altra banda, s'ha aprovat el reglament del Consell d'Habitatge de Tarragona. Una eina que segons la consellera Eva Miguel ha de permetre que la ciutat "tingui unes polítiques d’habitatge més participatives i transparents, implicant tota la ciutadania en un nou marc de reflexió i coresponsabilitat". Serà un òrgan de caràcter consultiu i de participació ciutadana, amb capacitat d'elaborar propostes que guiïn la política d'habitatge de la ciutat. Es reunirà un cop l'any i l'integraran els partits polítics i agents socials i econòmics.

També en matèria d'habitatge, el plenari ha validat el conveni amb l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, que permetrà el consistori tramitar directament els ajuts en matèria d'habitatge dels fons Next Generation. Aquest conveni inclou tres programes, per a millores dels immobles en eficiència energètica, energies renovables i rehabilitació. Per tota Catalunya hi haurà 186 MEUR.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: