Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Cs proposa que l’Ajuntament de Reus impulsi un pla per facilitar el relleu generacional als negocis

La portaveu de Cs, Débora García, aposta per “crear un registre públic municipal per posar en contacte els propietaris amb possibles emprenedors"

La portaveu de Ciutadans a l'Ajuntament de Reus, Débora García, en una imatge d'arxiu La portaveu de Ciutadans a l'Ajuntament de Reus, Débora García, en una imatge d'arxiu CS REUS
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dijous, 18 Novembre 2021 23:51

El Grup Municipal de Ciutadans (Cs) ha proposat a l’Ajuntament de Reus que impulsi “un pla per facilitar el relleu generacional i evitar el tancament de negocis”. La portaveu municipal de Cs, Débora García, ha explicat que “l’objectiu és que el màxim nombre possible de comerços i establiments continuïn oberts” i, per això, “és important detectar els casos en què per malaltia, jubilació o alguna altra causa tenen pensat tancar per donar-los una segona oportunitat, ja sigui mantenint la mateixa activitat o bé reinventant-se”.

La proposta, que es debatrà com a moció al plenari d’aquest divendres, contempla accions concretes com ara “crear un registre públic municipal en què es puguin inscriure comerços i negocis que tenen previst tancar i també emprenedors interessats en engegar una activitat, que, d’aquesta manera, podrien saber quins es troben sense successió empresarial”. A més, segons ha explicat García, “tal i com recull la moció, s’aposta també per oferir orientació empresarial i establir una línia d’ajuts, entre altres accions”. “Des de Cs tenim clar que l’Ajuntament ha de fer tot el possible per evitar el tancament de negocis i comerços tradicionals i per lluitar contra la desertització progressiva de la ciutat”, ha remarcat García.

D’altra banda, Cs ha reclamat per escrit al govern municipal que “concreti quines associacions de veïns sí que tenen local propi i quines no”. La portaveu municipal de Cs ha explicat que “segons el govern, la majoria d’elles compten amb un espai propi, però de la informació que tenim nosaltres es desprèn que la majoria d’associacions veïnals no tenen ni local propi ni una caseta, i, per això, vam proposar que l’Ajuntament els cedís locals municipals en desús”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: