Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'Ajuntament de Castellvell del Camp rebaixa les tarifes de l'aigua

El Ple aprova inicialment la modificació de les tarifes del servei de subministrament, que beneficiarà a la totalitat de la població

El Ple de Castellvell del Camp ha aprovat inicialment la rebaixa de les tarifes del servei de subministrament d'aigua potable, que beneficiarà a la totalitat de la població El Ple de Castellvell del Camp ha aprovat inicialment la rebaixa de les tarifes del servei de subministrament d'aigua potable, que beneficiarà a la totalitat de la població CEDIDA
Vida Municipal Redacció Infocamp
Divendres, 05 Novembre 2021 11:26

El Ple extraordinari de l'Ajuntament de Castellvell del Camp celebrat aquest dijous al vespre ha aprovat de forma inicial la modificació de les tarifes del servei de subministrament d'aigua potable. A la pràctica això es traduirà en la rebaixa de les tarifes de l'aigua que beneficiarà a la totalitat de les llars del municipi. En concret, la mesura permetrà fer una rebaixa tant de la quota fixa del rebut de l'aigua com de forma progressiva en els tres primers trams de consum -més gran en el primer tram i més baixa en el tercer-. L'import final de la factura es veurà rebaixat en un 15% de mitjana, si ho comparem amb el que es paga actualment. L'acord ha estat aprovat per unanimitat.

L'alcalde de Castellvell del Camp, Josep Manel Sabaté, ha destacat que “aquesta és una rebaixa històrica que beneficia, d’una o altre forma, la pràctica totalitat del veïnat, essent més beneficiosa per a totes aquelles persones que no fan un consum excessiu d'aigua”. El batlle assenyala que aquesta revisió de preus “fa que hi hagi una rebaixa important a tot el poble de les tarifes d'aigua”.

Si posem un cas pràctic, un veí de Castellvell que fins ara pagava un rebut de 100e, amb l'aplicació de les noves tarifes, passarà a pagar aproximadament 85 euros.

A partir d'ara, l'Ajuntament sol·licitarà un informe a la Comissió de Preus de Catalunya i, si transcorreguts tres mesos, la Comissió no dictés resolució, s'entendrà que la resolució és favorable, per silenci positiu. Per aquest motiu, es preveu que les noves tarifes siguin vigents a partir del primer trimestre del 2022.

Un acord històric

El 27 de novembre de 2008, l'Ajuntament de Castellvell del Camp va signar un conveni amb el Consell Comarcal del Baix Camp pel qual es delegava en favor de la comarca la gestió dels serveis que constitueixen el cicle integral de l'aigua. Aleshores, el Servei Municipal d'Abastament d'Aigua Potable a Castellvell va passar a ser gestionat per Comaigua SL, durant un període de 25 anys, iniciant-se l'1 de gener de 2009.

El servei compta actualment amb 1.292 abonats que s'abasten mitjançat cabals procedents majoritàriament per la compra al Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT).

Les tarifes vigents van ser aprovades per l'Ajuntament en el plenari del 14 d'octubre de 2015 per a la seva aplicació, a partir de l'1 de gener de 2016. En aquesta revisió de tarifes el consistori va realitzar una modificació del règim tarifari consistent en la divisió del primer bloc de consum en dos de més petits. Les tarifes vigents també compten actualment amb una tarifa social que suposa una exempció de pagament de la quota de servei i dels dos primers blocs de consum.

L'any 2019, el govern municipal va detectar una anomalia en el servei de subministrament d'aigua, i és que l'Ajuntament de Castellvell del Camp havia de suportar pèrdues per un valor aproximat de 8000 € anuals derivades de l’abastiment d’aigua a uns 140 veïns del municipi veí de l’Aleixar i degudes també a una baixa eficiència de la xarxa. En aquest sentit s’ha instal·lat un comptador que es pretén posar en funcionament a partir del mes de gener per tal que els veïns de l’Aleixar acabin pagant l’aigua al seu municipi. Aquesta regularització de la recaptació ha estat un dels factors que han fet possible al govern municipal la revisió de les tarifes, juntament amb la cancel·lació d’un crèdit destinat a obres de millora a la xarxa.

                                                                     Un moment del Ple de Castellvell del Camp: 

ple extraordinari Castellvell novembre 2021

Altres acords

D'altra banda, el Ple extraordinari també ha donat llum verda a l'aprovació de la modificació del contracte de serveis a la ciutadania de la Llar d'infants “Els Eixerits” de Castellvell del Camp, gràcies a la qual es procedirà a la contractació d'una nova educadora amb una jornada de 38 hores setmanals, per adequar la plantilla de la llar al nombre d'infants.

Finalment, el plenari també ha acordat la venda d'uns terrenys que tenen per objectiu final la compra de l'edifici del celler de la cooperativa. En concret, el Ple ha aprovat l'adjudicació de les parcel·les SAU-8 (p-28 a 30 i p-31 i 32) a l'empresa Robecu Promocions SL. El primer lot de parcel·les, corresponent a l'àmbit del carrer de l'Hostelera, s'ha adjudicat per un preu de 146.100 euros i el segon lot, de l'avinguda del President Companys, s'ha adjudicat per un preu de 126.200 euros.

Tots els acords s'han pres per unanimitat dels grups de l'equip de govern (ERC i Ara Castellvell) i de l'oposició (Junts per Castellvell). El regidor del PSC, Pere Carrasco, no ha pogut assistir al plenari, si bé ha expressat el seu suport als punts de l'ordre del dia.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: