Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El ple de Tarragona no aprova la pujada d'impostos que proposava l'equip de govern

Tota l'oposició es posiciona en contra de l'increment de la taxa de la brossa i de l'IBI

Imatge del ple de l'Ajuntament de Tarragona, durant el debat d'ordenances Imatge del ple de l'Ajuntament de Tarragona, durant el debat d'ordenances ELOI TOST
Vida Municipal ACN
Dimarts, 02 Novembre 2021 12:36

El ple de l'Ajuntament de Tarragona no ha aprovat la pujada d'impostos que proposava l'equip de govern. Tota l'oposició ha votat en contra de l'increment de la taxa de les escombraries del 5% i de l'IBI del 3,9%. Segons el govern municipal, això suposarà que el consistori no ingressi 2,6 MEUR i que de cara l'any que ve només tindrà 800.000 euros per despesa corrent, a causa d'una caiguda dels ingressos d'uns 11 MEUR. El conseller de Serveis Centrals, Jordi Fortuny, ha defensat que els dos impostos que es volen incrementar "graven la propietat, no a tota la ciutadania". Els grups de l'oposició han denunciat mala gestió i han afirmat que "no és moment" de demanar esforços econòmics a la població.

Des del govern han explicat que l'increment de la inflació i la caiguda d'ingressos per l'anul·lació de l'impost de la plusvàlua, el no cobrament de l'IBI de l'autopista i la disminució d'ingressos fruit de la segregació de la Canonja han deixat un forat important a les arques municipals. "Falta saber quant ens compensarà l'Estat per la plusvàlua", ha afirmat el portaveu d'ERC, Xavier Puig, i ha reclamat tenir un pressupost "fort" per poder competir per l'obtenció dels fons Next Generation.

Respecte la proposta de grups de l'oposició d'aprofitar el romanent de tresoreria, l'executiu ha manifestat que es desconeix la quantitat que serà i que no es podrà utilitzar fins ben entrat el 2022. Per tant, han alertat que activitats com la cavalcada de Reis o Tarraco Viva, perillen. "No voten amb el cap, voten amb el fetge", ha dit Fortuny al PSC per retreure-li la manca de suport.

En canvi, l'oposició ha manifestat que l'increment d'impostos perjudiquen la ciutadania. La portaveu del PSC, Sandra Ramos, ha afirmat que incrementar l'IBI repercutirà en els propietaris però també en els llogaters, als quals ha dit que se'ls incrementarà el preu. Ramos també ha advertit el govern sobre el futur: "A partir d'ara no ens diguin que tots els mals de la ciutat vindran perquè no s'han pujat els impostos".

Durant el ple també hi ha hagut retrets entre la CUP i En Comú Podem Tarragona sobre la gestió de l'Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS) o sobre si és més o menys d'esquerres incrementar els impostos. La portaveu dels comuns, Carla Aguilar-Cunill, ha preguntat a la CUP: "Amb qui voldreu fer tractes si heu tallat tots els caps?", ha dit en referència a les acusacions de les anticapitalistes cap als grups de l'oposició.

Un cop acabada la sessió, el titular de Serveis Generals, Jordi Fortuny, ha afirmat que el pressupost de l'any vinent s'haurà de refer davant la caiguda d'ingressos. "El volíem presentar d'aquí dues setmanes, però no podrà ser", ha afirmat. De fet, l'executiu té un escenari incert de cara a la seva aprovació, ja que necessitaran el suport o abstenció d'algun grup de l'oposició.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: