Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Cambrils congela impostos i taxes i incorpora noves bonificacions per al 2022

Es recupera la taxa d’ocupació de la via pública però amb descomptes respecte l’any 2019 per a contribuir a la recuperació econòmica

El Ple de l’Ajuntament de Cambrils ha aprovat inicialment avui les ordenances fiscals per l’any 2022 El Ple de l’Ajuntament de Cambrils ha aprovat inicialment avui les ordenances fiscals per l’any 2022 AJUNTAMENT DE CAMBRILS
Vida Municipal Redacció Infocamp
Divendres, 29 Octubre 2021 22:01

El Ple de l’Ajuntament de Cambrils ha aprovat inicialment avui les ordenances fiscals per l’any 2022, que congelen les principals figures impositives, com l’Impost de Béns Immobles (IBI) i la taxa d’escombraries. De fet, l’únic increment destacable és una petita pujada de 10 cèntims d’euro en les tarifes de zona blava per a no residents a Cambrils per tal d’igualar tarifes amb els municipis de l’entorn.

La taxa d'escombraries es podrà reduir progressivament

Com a novetats, la taxa d’escombraries es podrà reduir com a part d’un programa d’incentiu de l’ús de la deixalleria, que permetrà tarifes progressivament més econòmiques que podran representar una rebaixa de 25 euros respecte a la tarifa general. També cal destacar que els cambrilencs i cambrilenques propietaris d’un vehicle en règim de renting podran obtenir la seva consideració com a resident a efectes de zona blava.

Noves bonificacions

Les noves bonificacions també comportaran deduccions d’un 50% del rebut de l’IBI a les naus en zona industrial que apostin per l’energia solar per el seu autoconsum, sempre que no superi una potència de 10 kW. Tanmateix, es bonificaran les instal·lacions fotovoltaiques per a alimentar les zones comunes en habitatges plurifamiliars. Amb aquesta mesura cada habitatge podrà gaudir d’un 5% d’estalvi en la quota de l’Impost de Béns Immobles.

Per altra banda, la millora de la situació epidemiològica i la pràctica retirada de totes les mesures i restriccions aplicades durant la pandèmia per part de les autoritats sanitàries avalen la recuperació de la taxa per aprofitament especial o utilització privativa dels béns de domini públic i la prestació d’altres serveis que es va decidir eliminar de forma transitòria mentre les esmentades restriccions estiguessin en vigor.

La taxa d'ocupació de la via pública es recupera, però amb descomptes

No obstant, les taxes no es recuperaran en base a les quantitats establertes a les ordenances fiscals corresponents a l’any 2020, que van haver de ser derogades per la persistència de les restriccions establertes per a fer front a la COVID19, sinó que quedaran reduïdes en un 10% en el cas de les ocupacions de caire anual (que ja suposen un estalvi respecte a la suma de les taxes de temporada d’hivern i d’estiu sumades), i en un 20% per les ocupacions de temporada d’estiu.

L’ordenança reguladora de l’impost sobre l’increment del valor dels terrenys de naturalesa urbana, més conegut com a plusvàlua, presenta una modificació per tal d’ajustar els percentatges d’aplicació al TRLRHL, però la recent declaració d’inconstitucionalitat de certs articles per part del Tribunal Constitucional obligarà a un ajust normatiu, ja que a hores d’ara aquesta ordenança no es pot aplicar.

Finalment, amb la finalitat de promoure la reposició d’establiments i empreses que han hagut de tancar amb motiu de la pandèmia, l’Ajuntament manté la deducció del 20% en llicències i comunicacions d’activitat en l’ordenança que regula la taxa de llicències o comunicacions d’obertura, i l’exempció de la taxa de tramitació de l’impost d’obres.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: