Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Mont-roig impulsarà la urbanització dels polígons pendents

El Ple de l’Ajuntament va fer el primer pas amb l'aprovació del canvi de modalitat de gestió urbanística de 'La Ribera', 'Paradís Nord' i 'Parc Mont-roig'

El Ple de l’Ajuntament va fer el primer pas amb l'aprovació del canvi de modalitat de gestió urbanística de 'La Ribera', 'Paradís Nord' i 'Parc Mont-roig' El Ple de l’Ajuntament va fer el primer pas amb l'aprovació del canvi de modalitat de gestió urbanística de 'La Ribera', 'Paradís Nord' i 'Parc Mont-roig' AJUNTAMENT DE MONT-ROIG DEL CAMP
Vida Municipal Redacció Infocamp
Diumenge, 17 Octubre 2021 13:25

El Ple de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp, celebrat el dimecres 13 d’octubre, va aprovar modificar el sistema d’actuació urbanística dels Polígons d’Actuació Urbanística PAU 6 “La Ribera”, PAU 18 “Paradís Nord” i PAU 19 “Parc de Mont-roig” que passaran de la modalitat de compensació bàsica (sistema d’actuació urbanística establert pel POUM) a la modalitat de cooperació. L’objectiu és acabar la urbanització que està pendent en aquests àmbits des de la seva creació, condició indispensable perquè l’Ajuntament pugui recepcionar-les definitivament.

Recordem que les urbanitzacions del municipi delimitades com a PAU no compten amb els projectes d’urbanització i cessions de zones verdes o equipaments finalitzats i que la redacció dels instruments de gestió urbanística i l’execució de les obres necessàries són un deure dels propietaris dels immobles inclosos en el seu àmbit.

En aquests tres casos han transcorregut més de 15 anys des de l’aprovació del POUM, sense que per part dels propietaris s’hagi iniciat cap tràmit (ja sigui per manca d’acord, voluntat o capacitat). De fet, aquests tres PAU es caracteritzen per una elevada complexitat, amb una estructura de la propietat que dificulta molt que els propietaris puguin tirar-ho endavant.

En aquest context, des de l’Ajuntament es creu necessari modificar el sistema d’actuació urbanística per tal d’agilitzar la gestió d’aquests polígons i materialitzar els objectius del POUM. Amb la modalitat de cooperació correspon a l’administració la formulació del projecte de reparcel·lació i d’urbanització, així com l’execució de les obres d’urbanització. L’Ajuntament avança el seu cost, que posteriorment repercuteix a tots els propietaris d’immobles inclosos en el seu àmbit. És a dir, l’Ajuntament s’ocuparà d’impulsar la gestió del PAU per completar les obres d’urbanització pendents (asfaltat, clavegueram, enllumenat…) i les cessions, que hauran de pagar els propietaris de sòls i immobles. Un cop finalitzada la gestió es podran donar llicències d’obra en aquests àmbits. Recordem també que en tots els àmbits pendents de gestió urbanística: Plans parcials, Plans de Millora Urbana i Polígons d’actuació urbanística l’Ajuntament no pot fer-hi inversions perquè les càrregues econòmiques d’aquests àmbits no poden recaure en la totalitat de veïns del municipi.

Nova ubicació de l’Ecoespai i aprovació de dues mocions

El plenari també ha aprovat una modificació puntual del POUM per a la implantació de l’EcoEspai, a la plaça de Girona. Amb la construcció d’aquest equipament en aquesta plaça es vol donar vida i dinamitzar aquesta zona de Miami Platja.

Finalment el plenari també ha aprovat dues mocions presentades pel grup municipal d’ERC-MES. Es tracta d’una moció per a sol·licitar el retorn de l’IVA reduït del 10% als establiments d’estètica, barberia i perruqueria i una altra moció contra l’increment dels preus de l’electricitat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: