Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Som Poble-ERC demana regular l'ús del patinet elèctric al Vendrell

La segona proposta que presentaran al Ple d'aquest dilluns demana que l'Ajuntament impulsi l'esport femení i promogui Plans d'Igualtat entre els clubs

Som Poble-ERC demana regular l'ús del patinet elèctric al Vendrell Som Poble-ERC demana regular l'ús del patinet elèctric al Vendrell ARXIU / INFOCAMP
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dilluns, 27 Setembre 2021 07:38

El grup municipal Som Poble-ERC a l'Ajuntament del Vendrell presentarà dues propostes de resolució al Ple Ordinari d'aquest dilluns 27 de setembre.

Per una banda, presenten una proposta per tal que es reguli en l'ordenança municipal de circulació l'ús dels patinets elèctrics en totes les seves formes els anomenats VMP (vehicles de mobilitat personal). Els republicans exposen que l'alta sinistralitat que està tenint aquest nou mitjà de transport, a més del desconeixement dels conductors, fan que quedi curta la regulació que la DGT va aprovar a finals del 2020 i que va entrar en vigor al passat gener, a on per exemple no regula ni l'edat, ni l'obligatorietat del casc ni d'una assegurança.

Som Poble-ERC considera que l'educació vial és, també en el cas dels VMP, "imprescindible", i, per això, "l'Ajuntament del Vendrell ha d'incloure amb la màxima immediatesa una senyalització clara que determini en quins espais està prohibida la circulació d'aquest tipus de vehicles". En aquest sentit, recorden que aquesta mateixa proposta fa dos anys es va aprovar per unanimitat en el Ple municipal i que avui dia el govern "no ha avançat en la seva redacció". A més, creuen necessari una actualització de l'ordenança municipal de circulació que data del 1995 "que ha quedat completament obsoleta i que inclús entra en contradicció amb la nova normativa de multes que va aprovar el consistori fa uns mesos".

Promoure l'esport femení per evitar la seva discriminació

Per l'altra banda, el grup de l'oposició presenta una segona proposta per posar fi a la discriminació de les dones a l'esport i la sexualització del cos de les esportistes. Des de Som Poble-ERC posen com a exemple "casos en els passats jocs olímpics com el de les jugadores noruegues d'handbol platja multades i amenaçades de desqualificació per la seva pròpia federació per jugar en top i shorts en lloc del biquini de l'equipament oficial". Per aquest motiu, demanen que des de l'Ajuntament s'impulsi l'esport femení, es treballi per evitar la segregació horitzontal en l'esport -no hi ha esports d'homes o de dones-, i s'avanci treballant amb els clubs perquè aquests creïn Plans d'igualtat, així com per acabar amb la sexualització de la indumentària femenina.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: