Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'Ajuntament de Tarragona acusa de manca d'empatia els restauradors de la plaça de la Font per tancar per Santa Tecla

Els empresaris no descarten repetir la protesta per no poder posar les seves terrasses de cara a dimecres i dijous

Imatge la zona de les terrasses dels establiments de la plaça de la Font buida durant l’acte del Seguici Petit de la festa major de Santa Tecla, el 19 de setembre del 2021 Imatge la zona de les terrasses dels establiments de la plaça de la Font buida durant l’acte del Seguici Petit de la festa major de Santa Tecla, el 19 de setembre del 2021 MAR ROVIRA / ACN
Vida Municipal ACN
Dilluns, 20 Setembre 2021 13:05

L'Ajuntament de Tarragona i els restauradors de la plaça de la Font continuen enfrontats per la prohibició municipal que impedeix als bars posar terrasses i servir a l'interior dels seus establiments els principals dies de la festa major de Santa Tecla. Aquest diumenge, com a protesta, els empresaris van baixar les persianes i no van atendre les 1.600 persones que van anar a veure el Seguici Petit. Una protesta que no descarten repetir el dimecres i dijous, jornades en les quals el consistori no els permetrà treballar amb normalitat perquè la plaça és escenari dels principals actes festius. Per la seva banda, l'alcalde de la ciutat, Pau Ricomà, ha acusat els bars de manca d'empatia i ha recordat que es tracta d'un espai públic.

Ricomà ha destacat algunes de les mesures que ha adoptat en els darrers mesos de pandèmia per protegir el sector de la restauració, com ajudes directes, permetre ampliar les terrasses o l'exoneració del pagament de taxes. "Les ordenances diuen que l'espai és públic i que –els bars- no tenen dret sobre l'espai", ha recordat el batlle. "Demanaríem que tinguessin empatia amb la ciutat", ha assenyalat, alhora que ha remarcat que el Seguici sempre ha passat per la plaça de la Font. Tot i això, ha reconegut: "no són les festes que ens agradarien, les voldríem sense restriccions, però hi ha les normes del Procicat que hem de seguir". "No pot ser que una interpretació poc solidària del que és la ciutat enfosqueixi la feina de les entitats", ha manifestat.

Sobre el paper dels grups populars, la consellera de Cultura, Inés Solé, ha explicat que des del consistori hi han parlat des del març, i ha valorat "l'esforç" que han fet per adaptar-se a la situació. "És la millor Santa Tecla que podíem tenir", ha remarcat. Solé també ha lamentat l'acció duta a terme pels empresaris i ha posat de manifest que aquest diumenge podrien haver servit "300 taules i 1.600 persones".

Solé ha exposat que el passat 9 de setembre es van reunir amb els restauradors per traslladar-los la situació i "fer una escolta activa del que poguessin suggerir". "Ens vam adaptar a les seves demandes", ha dit. Entre aquestes ha destacat que poguessin guardar les seves taules a l'espai públic quan les ordenances ho prohibeixen, flexibilitzar els horaris o que el públic no pogués entrar beguda i menjar per tal que consumissin més als bars. Per tot plegat, ha estat contundent. "Hem deixat de parlar de números de morts per parlar de bars i de com ens enriquim. És intolerable", ha etzibat. Finalment, ha lamentat que els empresaris no els informessin que no prestarien el servei i no "assumissin el seu compromís".

Versió diferent

El punt de vista dels restauradors és radicalment diferent. L'advocat dels empresaris, David Rocamora, ha afirmat que Pau Ricomà "ha rebut personalment les queixes". Respecte la reunió del dia 9, ha assegurat que els propietaris van preguntar obertament si la trobada "era per negociar o per imposar". "Es va dir que és el que hi ha, i és fals que els establiments no hagin volgut negociar", ha assegurat.

El lletrat ha titllat la prohibició "d'absurda" i ha remarcat que la principal queixa és que no poden servir a l'interior dels negocis. "Per què el públic pot acudir a la terrassa que posa l'ajuntament i no pot consumir dins dels locals? Per què ens obliguen a tancar?", ha preguntat.

Pel que fa a la denúncia que van presentar al contenciós administratiu, Rocamora ha avançat que s'ha acceptat a tràmit, però dubta que les mesures cautelaríssimes que van demanar es resolguin abans d'aquest dimecres o dijous. Tot i això ha avançat que si la resposta judicial "arriba tard però declara nul el ban de l'alcalde o les mesures que s'haguessin hagut d'adoptar" els restauradors obriran nous procediments per reclamar danys i perjudicis. Amb tot, no ha descartat que de cara a dimecres i dijous els empresaris repeteixin la protesta. "Ho valorarem dia a dia", ha indicat.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: