Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Salou eleva al Ple la petició a la Generalitat de recuperar els horaris comercials dels municipis turístics

També insta al Govern a canviar el sistema de càlcul de contagis als municipis turístics, ja que es comptabilitza sobre la base d'empadronats i no sobre la base real de població estacional i turística

Imatge d'arxiu de l'Ajuntament de Salou Imatge d'arxiu de l'Ajuntament de Salou AJUNTAMENT DE SALOU
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dimecres, 28 Juliol 2021 19:32

El plenari municipal de Salou ha aprovat aquest migdia la moció presentada pels grups de SUMEM PER SALOU, PSC, Ciutadans i PP, per tal de “recuperar els horaris comercials dels municipis turístics i modificar el sistema de càlcul dels contagis”. La Generalitat va establir el tancament a les 22 hores, el passat 16 de juliol, davant l’increment de contagis a les darreres setmanes; un fet que ha provocat el descontent del sector comercial. Aquesta moció ha comptat amb el suport dels 16 vots a favor dels grups de: SUMEM PER SALOU, PSC, C’s i PP; i ERC hi ha votat en contra, amb 4 vots.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, s’ha mostrat crític respecte a la manca de sensibilitat cap “al fet dels municipis turístics” pel que fa als horaris de tancament, ja que, segons ha dit, “castiguen un sector que ha demostrat durant tot aquest temps de pandèmia que ha fet les coses molt ben fetes, complint, de forma curosa, amb les mesures i recomanacions sanitàries".

En un altre sentit, els grups municipals han instat les autoritats catalanes perquè reconsiderin la decisió i revisin la Resolució SLT/2258/2021, que restringeix l’horari d’obertura dels establiments comercials al públic, obligant al seu tancament a les 22 hores; i que es recuperi l’horari d’obertura fins a les 24 hores, per als establiments comercials emparats per les excepcionalitats que tenen els municipis turístics.

Segons la moció, s’ha aprovat instar les autoritats catalanes que revisin i modifiquin el sistema de càlcul d’incidències acumulades de contagis als municipis turístics com Salou, atès que es comptabilitza sobre la base dels residents empadronats i no sobre la base real de la població estacional i turística que acull el municipi, "la qual cosa provoca uns resultats desproporcionats que falsegen la realitat", defensa la moció.

D'altra banda, el Ple ha comptat amb una Declaració Institucional pel reconeixement públic del dol perinatal, gestacional i neonatal.

Moció presentada per ERC per reclamar mesures de prevenció, detecció i suport a la salut mental del jovent

El plenari també ha aprovat, amb tres esmenes del grup municipal del PSC, la moció presentada per ERC, amb l’objectiu de reclamar mesures de prevenció, detecció i suport a la salut mental del jovent, arran la situació provocada per la COVID-19, ja que els joves pateixen la reducció de pràctica esportiva; han de fer les classes en format virtual; el tancament de serveis i limitació de l’oci; o la reducció de franges horàries de mobilitat.

Dites esmenes, exposades pel portaveu del grup municipal del PSC, David González, demanen, bàsicament, la implicació del Departament de Salut de la Generalitat.

Aquesta moció ha comptat amb els 15 vots a favor de SUMEM PER SALOU, PSC i ERC; i C’s i PP s’han abstingut, amb 5 vots.

Més punts de l'ordre del dia

D’altra banda, el plenari d’avui ha aprovat el compte general 2020 de l’Ajuntament de Salou, el Patronat de Turisme i el Consorci del Centre Recreatiu Turístic Vila-seca i Salou (CRT), atès que ja s’ha finalitzat l’exercici pressupostari de l’any 2020. Aquest punt ha estat aprovat amb els vots a favor de SUMEM PER SALOU i PSC. ERC, C's i PP s'han abstingut.

També ha estat aprovada, per unanimitat, la bonificació del 95% de l’Impost sobre construccions, instal·lacions i obres (ICIO), per a la substitució d’un ascensor i de les portes de l’edifici Zurbaran, per un import de 413,82 euros. Aquesta bonificació es pot aplicar en aquelles construccions, instal·lacions o obres que siguin declarades d’especial interès o utilitat municipal per concórrer circumstàncies socials, incloent obres realitzades per a l’accessibilitat universal cognitiva, sensorial i física.

D’altra banda, s’ha aprovat, de forma unànime, el conveni de col·laboració entre la Generalitat de Catalunya, mitjançant el Departament d’Educació, i l’Ajuntament de Salou per a l’execució de les obres d’instal·lació d’un ascensor a l’Escola Santa Maria del Mar de Salou. El consistori salouenc està disposat a promoure aquesta actuació i ha demanat col·laboració al Departament d’Educació.

Per últim, s’ha dictaminat, amb tots els vots a favor, la proposta de l’Àrea de Serveis Culturals de proposar al Ple de l’Ajuntament fixar com a festes locals el divendres, 4 de febrer de 2022 i el dilluns, 31 d'octubre de 2022.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: