Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El PSC de Reus reclama celeritat en l’ampliació de Tecnoredessa "per evitar la fuga d’empreses"

En el ple d'avui, els socialistes també presenten una segona moció que demana que es treballi per adaptar els edificis municipals tant a les discapacitats físiques com sensorials

Imatge d'arxiu de l'edifici del Tecnoredessa, al Tecnoparc de Reus Imatge d'arxiu de l'edifici del Tecnoredessa, al Tecnoparc de Reus ARXUI / INFOCAMP
Vida Municipal Redacció Infocamp
Divendres, 23 Juliol 2021 09:03

El grup municipal del PSC defensarà una moció al plenari d'aquest divendres en la que demana que l'Ajuntament de Reus iniciï durant aquest mandat el procediment per a la licitació de la redacció del projecte constructiu de l’edifici del Centre d’Empreses Tecnoredessa 2, al Tecnoparc. Des del grup municipal es posa de manifest que l’edifici ja ha quedat petit per a moltes empreses de fora de la ciutat que veuen el Tecnoparc com un enclavament idoni per al desenvolupament de la seva activitat. Pel portaveu Andreu Martín, “és de preveure que la proximitat amb la futura estació de Bellissens, el convertiran en motor estratègic i pol d’atracció d’empreses d’arreu de Catalunya i de l’Estat”.

“Necessitem espais per oferir a les empreses abans que aquestes no triïn altres ciutats on implantar la seva activitat”, remarca Martín convençut que la Reus s’ha de poder mostrar al món com una ciutat dinàmica i amb vocació de lideratge i, per això, “ha d’incrementar l’oferta d’espais que facilitin la competitivitat del teixit empresarial, la innovació i la transferència de coneixement; captar noves activitats empresarials d’alt valor afegit, i crear nous llocs de treball qualificats”. Pel PSC, això passa perquè “l’Ajuntament tingui una actitud favorable envers aquestes empreses” que volen fer recerca i desenvolupament, envers el talent, que algú que tingui idees pugui trobar la manera de fer-les realitat a Reus, i no haver de buscar un altre lloc.

Finalment, el PSC recorda que el Pla d’Acció Municipal (PAM) recull la voluntat del govern municipal al desenvolupament econòmic de la ciutat, oferint eines que permetin dinamitzar els sectors econòmics emergents. I en aquest sentit, contempla la necessitat de facilitar la implementació d’empreses als edificis tecnològics de Reus, entre d’altres, i promocionar el Tecnoparc com a seu d’empreses innovadores, construint un nou edifici com a base per a la captació d’inversions i implantacions de noves companyies.

Edificis municipals, adaptats a les discapacitats sensorials

Una segona moció dels socialistes reusencs insta l’Ajuntament a fer un estudi exhaustiu de les necessitats específiques del col·lectiu de persones amb discapacitat sensorial i apliqui als equipaments municipals i al transport urbà un pla d’adaptació i adequació de l’espai físic que faciliti la mobilitat, la comunicació i la interacció d’aquestes persones, minimitzant les dificultats de desplaçament i d’accés a la informació. La moció també demana instar el Departament de Salut de la Generalitat a fer el mateix a l’Hospital de Sant Joan.

Martín remarca que els darrers anys s’ha avançat en la supressió de barreres arquitectòniques. però molt poc en l’àmbit de les barreres comunicatives. “Des de les administracions, cal fer un pas endavant, especialment als equipaments públics, per facilitar que aquestes persones amb comunicació reduïda puguin realitzar una vida el més autònoma possible”.

El portaveu assegura haver rebut la queixa concreta d’un d’usuari amb discapacitat visual que no sap quan el criden a consulta, perquè no pot llegir les pantalles lluminoses on apareix el nom dels pacients. I apunta, per exemple, que l’avís de torn per megafonia seria una bona una solució. “Cal que l’Ajuntament de Reus treballi perquè tots els edificis municipals, el transport urbà, el CMQ i també l’Hospital de Sant Joan, que ha deixat de ser municipal, però força concorregut diàriament per un bon nombre de reusencs i reusenques estiguin adaptats, no només a les discapacitats físiques, sinó també a les sensorials”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: