Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Roda de Berà demana que se l'inclogui en el llistat de municipis amb toc de queda

L'Ajuntament està preocupat per la dificultat de controlar possibles aglomeracions a l’entorn de les platges

Imatge d'arxiu de la Platja Llarga de Roda de Berà Imatge d'arxiu de la Platja Llarga de Roda de Berà ARXIU / INFOCAMP
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dissabte, 17 Juliol 2021 10:29

L’Ajuntament de Roda de Berà ha sol·licitat aquest divendres a la GePolineralitat, amb una carta enviada a la Delegació del Govern a Tarragona, que s’inclogui Roda de Berà en el llistat de municipis que quedaran afectats pel toc de queda nocturn d’1 de la matinada fins a les 6 del matí. Aquesta mesura ha entrat en vigor aquesta nit, després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya l’hagi avalat.

La decisió de sol·licitar-ho s’ha pres amb el suport unànime de la Junta de Portaveus reunida dijous al vespre i després que divendres s’hagi reunit en sessió d’urgència la Comissió d’Emergència Municipal.

Roda compleix els criteris per ser inclosa

Roda de Berà compleix amb els criteris necessaris per ser inclosa, té una població de més de 5.000 habitants i té des de principis de juliol una incidència acumulada superior als 400 casos per cada 100.000 habitants. Amb dades d’aquest divendres, la incidència acumulada és de 624,33 casos i l’índex de risc és encara molt alt, situant-se en els 723,88 punts. Tot i això, Roda de Berà no va ser inclosa en el llistat fet públic el passat dimecres per la Generalitat dels 158 municipis en els quals s’aplica el toc de queda, ampliat a 161 amb la incorporació de tres noves localitats, entre elles Altafulla.

Preocupació per les possibles aglomeracions a les platges

L’equip de govern s’ha mostrat preocupat per la dificultat que suposarà per a la Policia Local controlar les possibles aglomeracions que es generin a les platges i al seu entorn més proper. Sobretot després que la Generalitat hagi demanat als governs locals la limitació d’accés als espais públics on es puguin produir aglomeracions de gent, com les platges o els parcs, entre les 00.30h i les 6h del matí, en un moment en què la població estacional arriba als prop de 50.000 habitants.

Durant la Comissió d’Emergència Municipal, el sotsinspector en cap de la Policia Local, Joan Pie, ha assegurat que durant les nits del cap de setmana els agents efectuaran controls exhaustius per evitar els accessos a les platges. També comptaran amb la col·laboració dels membres de l’associació de voluntaris de Protecció Civil.

Crida a la responsabilitat

L’alcalde Pere Virgili ha fet una crida a la responsabilitat individual per frenar plegats la nova onada de contagis i recorda la importància, tot i que estiguem vacunats amb la pauta completa, de continuar complint amb les mesures de protecció, com és l’ús de la mascareta sempre que sigui necessària, també a l’aire lliure, el rentat freqüent de mans i mantenir la distància de seguretat de metre i mig.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: