Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El govern de Castellvell presenta les actuacions previstes fins a final de mandat

L'alcalde, Josep Sabaté, fa balanç dels dos primers anys de govern i anuncia nous projectes com l'obertura del refugi, la compra del celler o la baixada del rebut de l'aigua

Imatge de l'acte celebrat aquest dimarts al vespre, amb l'alcalde i els regidors i regidores de l'equip de govern Imatge de l'acte celebrat aquest dimarts al vespre, amb l'alcalde i els regidors i regidores de l'equip de govern AJUNTAMENT DE CASTELLVELL DEL CAMP
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dimecres, 16 Juny 2021 10:18

L'equip de govern de Castellvell del Camp (ERC-Ara Castellvell) va convocar aquest dimarts al Casal d'Entitats un acte obert a tots els veïns i veïnes on va fer balanç dels dos primers anys de govern municipal i on va exposar les actuacions i projectes més destacats per a la resta del mandat.

L'alcalde de Castellvell del Camp, Josep Manel Sabaté, acompanyat dels regidors i regidores de l'equip de govern, va fer un repàs de la feina feta fins ara. Entre les actuacions, va destacar: la retirada de les contribucions que els veïns havien de pagar per les obres del centre del casc urbà; la implantació de la fibra òptica; la renovació de les tanques de l'avinguda Lluís Companys i de la urbanització La Flor del Camp; la millora del servei de recollida d'escombraries o les campanyes de neteja realitzades; la creació d'un lloc de treball a la brigada i d'una altra plaça per a la biblioteca; la localització del refugi de la Guerra Civil; la inclusió de la biblioteca a la xarxa de lectura pública de Catalunya; el Castellvell MusicFest i altres activitats culturals i solidàries organitzades amb les entitats en en temps de covid.

Actuacions i projectes previstos

El govern de Castellvell també va anunciar algunes de les actuacions previstes per a la resta del mandat. Entre aquestes, hi ha el paquet de 621.000 euros de romanent que es destinarà a inversions com la millora de la Font Vella, la remodelació de la Font nova, les càmeres de vigilància, l'adquisició d'un terreny per al futur auditori-teatre o el condicionament que possibilitarà l'obertura i accés al refugi antiateri del carrer Sant Jaume, entre altres.

L'alcalde també va explicar que s'està en negociacions amb l'Arquebisbat de Tarragona per a la cessió d'un terreny que l'Ajuntament vol destinar a fer habitatges socials. Sabaté també va confirmar l'acceptació de la proposta de la Cooperativa de Castellvell de vendre el Celler del vi perquè passi a ser de propietat municipal.

Castellvell, referent cultural al Baix Camp

En matèria cultural, el regidor de Cultura, Jordi Jové, va destacar que l'objectiu final és que Castellvell esdevingui el referent cultural del Baix Camp. Per aconseguir-ho, l'equip de govern treballarà per a la creació d'una Àgora Cultural que inclogui un teatre-auditori públic i un espai polivalent per a les entitats, i que estigui vinculada amb el refugi, el nou centre d'interpretació, el poblat íber i el conjunt de Santa Anna. A la vegada, el govern també vol apostar per un Castellvell MusicFest més popular i per oferir diverses propostes d'arts escèniques.

El govern de Castellvell també s'ha preparat per soterrar les dues torres d'alta tensió que hi ha al terme, a tocar de la Urbanització El Pinar de Reus, per quan la resta d'administracions implicades estiguin en condicions de fer-ho.

El rebut de l'aigua serà més barat a partir del 2022

L'alcalde també va anunciar que s'està treballant perquè el rebut de l'aigua sigui més barat, a partir de l'1 de gener del 2022. Això serà possible perquè s'acaba el període de l'amortització de les obres d'infraestructura que es van fer i perquè l'Ajuntament de Castellvell del Camp deixarà de pagar els diners que fins ara abonava corresponent a un tram del terme de l'Aleixar llunyà del nucli d'aquest poble, ja que aquest municipi es farà càrrec a partir d'ara dels diners ocasionats per les seves pèrdues d'aigua.

Per la seva banda, la regidora d'Urbanisme, Maria del Mar Barriach, va explicar que s'asfaltaran diversos carrers del municipi, com ara els de les Arboceres i el carrer de la Sardana, que es troben en mal estat. També s'arranjarà el camí de la Cabanya i el camí de Pau Casals. Barriach també va anunciar que es posaran plaques de ceràmica als carrers del nucli antic.

L'acte, tot i ser presencial, també es va poder seguir en directe pel Facebook de l'Ajuntament.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: