Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Reus aprova el Pla d'Actuació Municipal en Emergència Nuclear

El document preveu accions de protecció per evitar i reduir els efectes adversos de les radiacions ionitzants

Imatge d'arxiu de l'Ajuntament de Reus Imatge d'arxiu de l'Ajuntament de Reus ARXIU / INFOCAMP
Vida Municipal ACN
Divendres, 21 Mai 2021 15:17

L'Ajuntament de Reus ha aprovat en el ple d'aquest divendres el Pla d'Actuació Municipal en Emergència Nuclear (PAMEN) que recull el Pla d'Acció Municipal 2019-2023. El document té per objecte planificar mesures de protecció, amb l'objectiu d'evitar o, almenys, reduir els efectes adversos de les radiacions ionitzants sobre la població en el cas d'emergència nuclear. El pla també preveu l'aplicació de les mesures sobre el control d'aliments, aigua i l'estabulació d'animals, així com assegurar el compliment de les funcions d'alertar, informar i donar avisos a la població. A més, estableix altres accions, com ara la col·laboració amb els serveis dels grups operatius o transmetre i registrar les comunicacions durant l'emergència.

El PAMEN de Reus compleix els requisits assenyalats al Pla Director del PENTA 2009 i inclou la planificació de Reus com a Àrea Base de Recepció Social, en cas d'activació del Pla d'Emergència Nuclear de Tarragona (PENTA). També contempla les accions que s'han de dur a terme com a municipi ubicat a la Zona II en cas que l'accident afecti la central nuclear de Vandellòs. A banda, l'Ajuntament de Reus ha explicat que des de la subdelegació del govern espanyol els van comunicar que l'òrgan executiu del PENTA, reunit el 9 d'abril passat, va informar favorablement del PAMEN de Reus. Es tracta d'un tràmit previ i preceptiu per a la seva aprovació per part del plenari municipal.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: