Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El PSC de Reus vol que s'impulsi el pont per connectar els barris del sud amb l'hospital

El grup municipal també proposa la creació de la figura del mediador/a de barri que faci d’interlocutor entre l’ajuntament i la ciutadania

Imatge de la reunió mantinguda entre el portaveu del PSC, Andreu Martín, i la diputada al Congrés, Sandra Guaita, amb les associacions de veïns dels barris de sud de la ciutat Imatge de la reunió mantinguda entre el portaveu del PSC, Andreu Martín, i la diputada al Congrés, Sandra Guaita, amb les associacions de veïns dels barris de sud de la ciutat PSC REUS
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dijous, 20 Mai 2021 07:50

El PSC de Reus defensarà una moció en el Ple de divendres en la que proposa que l'Ajuntament realitzi els contactes amb totes les parts implicades per promoure durant aquest mandat el projecte constructiu del pont que ha d’unir els barris del sud de la ciutat amb l’Hospital de Sant Joan. Aquesta moció ha sorgit després que el grup municipal socialista hagi copsat, de nou, la reclamació de les entitats veïnals de la zona.

El portaveu socialista, Andreu Martín, considera que “cal atendre d’una vegada aquesta vella reivindicació veïnal” perquè tot i la proximitat entre aquests dos punts, la via del tren suposa una barrera i la construcció d’un pont per damunt del carrer de Manuel de Pedrolo permetria traspassar d’una zona a l’altra fàcilment. Cal tenir en compte que, en línia recta, aquests barris són a menys d’un quilòmetre de distància de l’hospital". Martín també recorda que els veïns i veïnes que hi volen anar "han de fer un trajecte en cotxe molt més llarg i tarden el mateix temps o més, en funció de l’hora i de la quantitat de trànsit, que les persones que s’hi desplacen des del centre de la ciutat. També hi ha la possibilitat de fer el trajecte a peu, però la mala senyalització fa que els usuaris i usuàries considerin perillosa i precària aquesta opció".

Pel PSC ha arribat l’hora de reprendre aquest projecte. Martín assegura que “és un pas important per comunicar les dues zones però també és fonamental per revitalitzar-les. I des de l’Ajuntament cal trobar la fórmula per accelerar la realització d’aquest projecte per tal que no depengui, exclusivament, del desenvolupament urbanístic de la zona (urbanització dels terrenys, construcció d’habitatges, etc.). Aquest és un procés molt llarg i les necessitats veïnals són immediates. Aquest també una tema estratègic de ciutat”, ha conclòs.

Mediador/a de barri

Una segona moció proposa la creació de la figura del mediador/a de barri que faci d’interlocutora entre l’administració i la ciutadania, detectant problemes i necessitats, per fer-los arribar a l’Ajuntament i traslladar solucions a les persones que les necessitin de manera ràpida i efectiva.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: