Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

En Comú Podem aclareix que el pacte entre ERC i la CUP a Tarragona "no és un acord de govern"

ECP manté per dilluns el punt sobre el veto a JxTgn i anuncia que l'acord definitiu amb els independentistes s'haurà de negociar els propers dies

Els consellers d'En Comú Podem Tarragona, Carla Aguilar-Cunill i Hermán Pinedo, en la passada campanya electoral Els consellers d'En Comú Podem Tarragona, Carla Aguilar-Cunill i Hermán Pinedo, en la passada campanya electoral ARXIU / INFOCAMP
Vida Municipal Infocamp/ ACN
Dissabte, 15 Mai 2021 21:24

En Comú Podem Tarragona, l'actual soci de govern d'ERC a l'Ajuntament de Tarragona, ha volgut deixar clar en un comunicat que l'acord per a l'ampliació de govern a que han arribat ERC i la CUP "és un acord entre dos partits i no un acord de govern".

D'entrada, per dilluns ECP manté a l'ordre del dia el punt sobre el veto a JxTgn. Fonts dels comuns han indicat que d'aquesta manera volen escenificar el "no" a la formació liderada per Dídac Nadal i que "quedi clar" que la decisió es mantindrà fins al final del mandat. Per altra banda, i amb el nou pacte entre ERC i la CUP damunt la taula, la militància del partit d'esquerres haurà d'aprovar si veu amb bons ulls crear un govern a tres. De totes formes, això no implicarà una ratificació del pacte, sinó que el vistiplau definitiu s'haurà de negociar juntament amb els dos partits independentistes durant els propers dies.

Serà en aquest punt quan s'hauria de parlar a tres bandes el repartiment de les diferents àrees. Segons ha pogut saber l'ACN, ERC hauria ofert a la CUP les conselleries de Cultura i Festes, Medi Ambient -dues àrees actualment en mans del republicans-, i Joventut i Cooperació -fins ara assumides per ECP-.

El comunicat d'ECP conclou tot informant que les assemblees de Tarragona En Comú i de Podem Tarragona es realitzaran tal i com estaven previstes. L'ordre del dia és fer balanç dels dos anys de govern, valorar la situació política a la ciutat i iniciar el procés d'elecció d'una executiva local d'En Comú.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: