Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Maria Gomis, primera regidora d'Igualtat en la història de l'Ajuntament de Cornudella

La principal tasca que té encomenada és la redacció del Pla d’Igualtat

Maria Gomis Maria Gomis CEDIDA
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dimarts, 20 abril 2021 23:37

L’Ajuntament de Cornudella de Montsant disposa per primera vegada d’una regidoria d’Igualtat, que comanda la regidora Maria Gomis. “Les polítiques d’igualtat són un dels eixos de treball d’aquest equip de govern. Com a dona i d’esquerres, per mi és molt important afrontar aquest repte per encàrrec de l’alcalde i poder incloure la perspectiva de gènere de manera transversal en totes les polítiques municipals”, ha destacat la regidora.

Diversos seran els exemples en els que es materialitzarà la nova perspectiva de gènere que s’impulsa des del consistori, com el fet que el Consell Municipal d’Infància sigui paritari.

“La principal tasca que tinc encomenada és la redacció del Pla d’Igualtat”, destaca la regidora. Què és un Pla d’Igualtat? Un document que vetllarà per la coeducació, la formació, el llenguatge no sexista o la inclusió de les polítiques de gènere en l’urbanisme. Què vol dir això? Vol dir, per exemple, que es vetllarà per evitar carrers i entorns foscos de Cornudella, pensats sota la visió masculina i sense tenir present la inseguretat que genera en la dona. Aquestes són perspectives noves que si no s’impulsen des de les administracions, no se solen executar, i l’administració més propera al ciutadà és l’Ajuntament.

‘En uns mesos veurem la publicació d’aquest text que ens servirà de manual a l’hora de desenvolupar la resta de polítiques municipals, que serveixi per plantejar-nos la nostra acció en el dia a dia’, ha reblat. La pandèmia de la covid-19 ha visibilitzat encara més el paper sobreexplotat de les dones, a qui no s’ha reconegut la tasca social que duen a terme ni el salari ha estat d’acord amb l’esforç fet.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: