Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els comuns amenacen de trencar el pacte de govern a Tarragona després que ERC validi l'entrada de Junts

ERC demana que també s'hi afegeixi la CUP per garantir la majoria absoluta al consistori

Imatge d'arxiu dels representants dels quatre partits que han signat l'acord sobre els romanents del 2020 a l'Ajuntament de Tarragona: Dídac Nadal (JxTgn), Jordi Fortuny (ERC), Carla Aguilar (ECP) i Eva Miguel (CUP) Imatge d'arxiu dels representants dels quatre partits que han signat l'acord sobre els romanents del 2020 a l'Ajuntament de Tarragona: Dídac Nadal (JxTgn), Jordi Fortuny (ERC), Carla Aguilar (ECP) i Eva Miguel (CUP) ELOI TOST / ACN
Vida Municipal ACN
Dimarts, 13 abril 2021 15:51

En Comú Podem Tarragona (ECP) ha posat sobre la taula el trencament del pacte de govern a l'Ajuntament de Tarragona que té amb ERC. El motiu és l'acord al qual els republicans han arribat amb Junts per Tarragona (JxTgn) per ampliar el govern municipal i que els comuns rebutgen. En un comunicat, la formació ha assenyalat que "l'ampliació per la dreta no és una via a seguir" i que ja han informat ERC que "aquesta via suposaria passar a un govern sense ECP". Tot plegat arriba després que aquest dilluns al vespre la militància dels republicans donés llum verda a l'entrada de JxTgn a l'executiu i apostés també perquè s'hi afegís la CUP, fet que suposaria un govern a quatre amb la majoria absoluta garantida.

En la nota, ECP ha indicat que la coordinadora local –formada per membres i càrrecs d'En Comú Tarragona i de Podem Tarragona- va apostar per "enfortir els acords de governabilitat" amb Junts, però no acceptar-ne l'entrada al govern. Fonts de la coalició progressista han explicat a l'ACN que si ERC decideix unilateralment forçar l'entrada de JxTgn es trencaria una de les clàusules del pacte que tenen amb els republicans i que, per tant, se sentirien "expulsats" de l'executiu municipal.

A la vegada, des dels comuns han concretat que la decisió de rebutjar l'entrada dels postconvergents ha estat de la coordinadora del partit i que no s'ha convocat la militància perquè la línia estratègica de la coalició estableix que no faran pactes "amb la dreta". Tot i això, ECP té un acord de govern amb JxCat al Consell Comarcal del Tarragonès i la Paeria de Lleida.

Comunicat d'ERC

Des de la banda d'ERC el posicionament és diferent. Aquest dilluns al vespre, després de la reunió de la militància, els republicans van emetre un comunicat amb deu punts. Els independentistes remarcaven que "l'ambició" per transformar la ciutat "es veuria facilitada per l'ampliació de govern" i valoraven positivament les relacions amb la CUP i JxTgn, que durant els dos anys de legislatura han fet possibles la investidura i l'aprovació dels pressupostos.

En la nota, ERC reconeixia que "l'acord municipal -amb ECP- exigia el vistiplau de les dues formacions per ampliar el govern", però que en els darrers mesos "s'han produït reunions per ampliar-lo en les quals hi han participat els respectius grups municipals i executives". Això va tenir com a conseqüència una "proposta a JxTgn d'incorporar-se al govern", fins al punt d'haver-se tancat un acord "per al repartiment de responsabilitats". Fonts d'ERC han remarcat a l'ACN que aquesta entesa amb JxTgn no és unilateral, sinó que en les negociacions també hi ha hagut representants dels comuns.

Segons el partit de l'alcalde Pau Ricomà, els progressistes havien de validar l'entesa passades les eleccions del 14-F. "Per sorpresa nostra, se'ns diu que des dels òrgans nacionals d'ECP es veta aquest acord per raons que no tenen res a veure amb la dinàmica política de la ciutat", afegien des d'ERC. I es dirigien a ECP: "Tots els acords tenen validesa i és important respectar la paraula donada a tercers en reiterades ocasions. L'acord de treballar per ampliar govern és per ERC plenament vigent i necessari", van manifestar.

Amb tot, en els dos comunicats les formacions han expressat la bona entesa en la gestió del dia a dia de la ciutat i han posat en valor la tasca feta fins ara, així com la voluntat de seguir-la desenvolupant.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: