Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Creixell dona llum verda al Protocol d'assetjament sexual

El protocol, al qual s'hi podran adherir els establiments i càmpings del municipi, s'activarà en qualsevol lloc però especialment als locals d'oci i festes majors

Enganxina que identificarà l'establiment adherit al Protocol d'assetjament sexual, per raó de gènere o d'orientació sexual, de l'Ajuntament de Creixell Enganxina que identificarà l'establiment adherit al Protocol d'assetjament sexual, per raó de gènere o d'orientació sexual, de l'Ajuntament de Creixell AJUNTAMENT DE CREIXELL
Vida Municipal Redacció Infocamp
Dimecres, 07 abril 2021 08:59

El ple de l'Ajuntament de Creixell va aprovar el passat 25 de març per unanimitat el Protocol d'assetjament sexual (Protocol per la prevenció i abordatge de l'assetjament sexual i per raó de gènere o orientació sexual) creat per la Regidoria de Benestar Social, Salut i Igualtat, juntament amb la tècnica d’igualtat de l’Ajuntament de Creixell, i l’estudiant, Luca Molina, ampliant el protocol que es va aprovar per ple fa dos anys del col·lectiu Papallones Liles de Creixell. L'objectiu és que tota la població disposi d'una eina per prevenir i actuar davant qualsevol conducta de violència sexual i generar espais segurs que fomentin la diversió de totes les persones, eliminant conductes i comportaments que generen incomoditat i fan mal a les víctimes d'aquests comportaments.

Per aquest motiu, el protocol, tot i que s'activarà en qualsevol lloc, incidirà especialment en els locals festius i d'oci i festes majors, ja que són espais més susceptibles perquè es produeixin conductes o casos d'assetjament. La regidora d'Igualtat, Chelo Picón, explica que “la idea és que si es produeixen aquestes agressions en un local d'oci o establiment comercial, s'activi el protocol de manera que aquell establiment sàpiga com ha d'actuar i a qui ha d'avisar (Policia Local, SIAD, Regidoria,...)”.

Crida a l'adhesió dels establiments

La Regidoria d'Igualtat convocarà les pròximes setmanes a l'Associació de Comerciants de Creixell perquè s'adhereixi al protocol. Els establiments adherits a aquest protocol -identificats amb un adhesiu a l'aparador- disposaran al local de materials d'informació i de sensibilització que manifestin el rebuig a les conductes sexistes (cartells, vinils, targetes,...). En cas de detectar alguna conducta o cas d'assetjament, els i les professionals de l'establiment actuaran d'acord amb el procediment que detalla el protocol en cada cas. Més endavant, la regidoria també proposarà l'adhesió als càmpings i a les guinguetes, de cara a la temporada alta.

En tots els casos, l'Ajuntament oferirà als establiments adherits formació sobre la prevenció i actuació davant agressions sexistes al personal de l'establiment, així com el material necessari per desenvolupar la campanya. També es publicitarà a la pàgina web els establiments adherits a la campanya.

Festes majors i espais d'oci

D'altra banda, la Regidoria d'Igualtat ha anunciat que durant la propera Festa Major de Sant Jaume es disposarà d'una carpa o punt lila informatiu on atendre les víctimes de qualsevol agressió sexual o per raó de gènere o d'orientació sexual. De fet, a les festes del 2019, ja es va posar en marxa una prova pilot en la que dues joves passejaven pels espais de festa identificades amb una samarreta i un mocador liles amb el missatge :”Si tens algun problema, busca la noia del mocador”. La regidora, Chelo Picón, ha avançat que aquesta carpa “no només la tindrem a les festes majors del poble, sinó que es podrà posar en qualsevol festa privada que organitzin les guinguetes o locals d'oci que ens la demanin”.

Finalment, des de la regidoria es fa una crida a la col·laboració de la ciutadania per detectar qualsevol conducta o tipus d'assetjament. Com diu el nou eslògan: “Mirar cap a un altre costat o no fer res, d'alguna manera, ens fa còmplices”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: